CENTCOM: Suriye'de üst düzey IŞİD'li öldürüldü

19-06-2024
Etiketler IŞİD CENTCOM Suriye
A+ A-

Haber Merkezi – CENTCOM Suriye’de düzenlenen bir hava saldırısında IŞİD’in üst düzey bir isimin öldürüldüğünü duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM) açıklamasında öldürülen kişinin Usame Cemal Muhammed İbrahim el-Cenabi olduğu kaydedildi.

Açıklamada  "Saldırı 16-06-2024 tarihinde gerçekleşti. Yetkilinin adı Usame Cemal Muhammed İbrahim Cenabi. Onun ölümü IŞİD'in terör saldırıları gerçekleştirmesini önleyecektir" denildi.

Saldırıda herhangi bir sivilin yaralanmadığı belirtilen açıklamada operasyonun Suriye'nin hangi bölgesinde gerçekleştiğine dair ayrıntıya yer verilmedi.

6 Nisan 2024'te ABD Merkez Komutanlığı, Kürdistan Bölgesi, Rojava, Irak ve Suriye'de bu yılki operasyonların ilk üç ayına ilişkin bir açıklama yayınladı. 

CENTCOM açıklamasında, " Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta 66 ortak operasyon gerçekleştirdik, 11 IŞİD savaşçısını öldürdük, 36 kişiyi de tutukladık" denildi.

Suriye'de 28 ortak operasyon gerçekleştirdiklerini kaydeden CENTCOM, 7 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ve 27’sinin ise yakalandığı kaydedildi.  

Açıklamada, "Irak ve Suriye genelinde yaklaşık 2 bin 500 IŞİD üyesinin aranmaya devam edilmesi, IŞİD'in yenilgiye uğratılmasına devam edilmesi için önemli bir çabadır" denildi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli