ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi Erivan'da

18-09-2022
Etiketler Nancy Pelosi ABD Ermenistan
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Ermenistan’ın başkenti Erivan’ı ziyaret etti. Pelosi’nin ziyareti Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışmalar ardından geldi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ‘nin Ermenistan ziyaretinde ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticari İşler Komitesi Başkanı Frank Palone, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Anna Eshoo ve Jackie Speier de eşlik ettiği bildirildi.

Almantya’nın Berlin kentinde G-7 ülkeleri meclis başkanları  toplantısı ardından uçakla Erivan'a geçen Pelosi ve bereberindeki kongre üyelerini havaalanında Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan ve ABD'nin Erivan Büyükelçisi Lynne Tracy karşıladı.

Pelosi ve kongre üyelerinin Erivan ziyareti sırasında kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Ziyaret hakkında ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada Ermenistan'ın bağımsızlık ilanından sonra ülkeyi ziyaret eden en üst düzeydeki ABD'li politikacının Nancy Pelosi olduğu vurgulandı.

Pelosi daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD'nin kurucu babaları diktatörlük yerine demokrasiyi seçti. Nesilden nesle bu seçimi koruduk. ABD'den Ukrayna'ya, Tayvan'dan Ermenistan'a kadar dünya demokrasi ve diktatörlük arasında bir seçimle karşı karşıya ve biz yine demokrasiyi seçmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Açıklanan programa göre Pelosi, Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli