Neçirvan Barzani Londra’da Abu Dabi Veliaht Prensi el Nahyan ile görüştü

18-09-2021
Etiketler Neçirvan Barzani Abu Dabi Muhammed bin Zayed el Nahyan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan ile Irak ve bölgedeki durumu görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Londra’daki temaslarının son gününde, kentte bulunan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan ile bir araya geldi.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ve Irak ile BAE ilişkileri, Irak parlamentosu seçimleri, ülkenin geleceği ve iki liderin İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşmelerinin içeriği ve bölgesel konular ele alındı.

İki taraf arasındaki dostluk ilişkilerinin her alanda geliştirilmesine vurgu yapan liderler, bölgenin istikrarı ve sorunların çözümü konusunda ortak çabaların sürdürülmesi gerektiğine işaret etti.

Görüşmeye ilişkin BAE resmi ajansı wam’da yer alan habere göre, el Nahyan ile Barzani, çeşitli ekonomik, yatırım, kalkınma ve insani alanlarda BAE ile Irak, özellikle Kürdistan Bölgesi arasındaki iş birliği ve ilişkileri görüştü.

İki lider ayrıca Ortadoğu'daki gelişmeler ve halkları için barış, istikrar ve refah sağlama çabaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Neçirvan Barzani Londra’da temaslarda bulundu

Başkanı Neçirvan Barzani, 15 Eylül’de bir dizi diplomatik temaslar için gittiği Londra’da İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve İngiltere Parlamentosu Kürdistan Dostluk Grubu üyeleri ile görüştü.

Barzani temaslarının ilinci gününde Lordlar Kamarası Başkanı John McFall ve Dışişleri Bakanı Liz Truss ile görüştü, son olarak eski Başbakan John Major tarafından kabul edildi.

Başkan Neçirvan Barzani dün de Eğitim Bakanı olarak göreve gelen Nedim Zahavi ve Başbakan Boris Johnson ile bir araya geldi. Daha sonra İngiliz Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisi’ni ziyaret etti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli