Libya’ya yardıma giden Yunanistan kurtarma ekibi kaza geçirdi

17-09-2023
Etiketler Derne Yunanistan Kurtarma ekibi Sel Libya
A+ A-

Haber Merkezi – Libya’nın doğusünu kontrol eden hükümetinin Sağlık Bakanı, selden zarar gören Derne’ye giden Yunanistan kurtarma ekibinden 4 kişi ile Libyalı bir aileden 3 kişinin bugün, meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Osman Abdulcelal düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan kurtarma ekibinden 15 kişinin de yaralandığını, yaralılardan 7’sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Bakan kaza geçiren Libyalı aileden de 2 kişinin ağır yaralandığını belirtti.  

Reuters’in haberine göre Yunanistan Silahlı Kuvvetleri de sağlık personelini taşıyan otobüsün karşı yönden gelen bir araçla çarpıştığını bildirdi ancak kazada ölenler olduğuna dair bir bilgi paylaşmadı.

Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "Olayın nedenleri Libyalı yetkililerle işbirliği içinde araştırılırken, personelin Bingazi'de toplanıp ülkelerine geri gönderilmesine yönelik bir operasyon sürüyor" denildi.

Diplomatik bir kaynağa göre Yunanistan kurtarma ekibinde 3’ü tercüman 19 kişi bulunuyordu.

Libya’da 10 Eylül'de, kuvvetli fırtına sırasında iki barajın yıkılmasıyla başta Derne olmak üzere birçok şehir su altında kaldı. Derne’de binlerce insan denize sürüklendi. Şu ana kadar selde hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bini geçmiş durumda.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli