Türkiye, Almanya ve Katar'dan Libya'ya eş zamanlı ziyaret

17-08-2020
Rûdaw
Etiketler Türkiye Almanya Katar Libya ziyareti
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye, Almanya ve Katar yetkilileri Libya’nın başkenti Trablus'a eş zamanlı ziyaretler gerçekleştirdi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Libya’nın başkenti Trablus’a gitti.

Hulusi Akar, Katarlı mevkidaşı Halid bin Muhammed el-Atiyye ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ile üçlü toplantı gerçekleştirdi.

Akar’ın Trablus’ta Güvenlik, Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini yerinde incelediği belirtildi.

Akar Libya’da yaptığı konuşmada, “Türkiye olarak 500 yıllık geçmişimiz, ortak kültürümüz, tarihimiz olan Libyalı kardeşlerimize elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah sonuçta da başarılı olacağız. Birçok fitne, fesat, çeşitli girişimler var. Bunların hiçbirine boyun eğmeden, ‘Libya Libyalılarındır’ diyerek Libya’nın BM tarafından tanınan meşru hükümetinin yanındayız. Buna da devam edecek ve inşallah bize verilen vazifeyi başaracağız” dedi.

Libya’da Katar’ın da kendileriyle birlikte hareket ettiğini belirten Akar, “Sayın Katarlı Bakan kardeşim de bu konuda her türlü fedakarlığı yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Libyalı kardeşlerimizi haklı davalarında desteklemek suretiyle istenilen sonuçlara ulaşacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı’ndan askerden arındırılmış bölge çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da bugün Libya'nın başkenti Trablus’u ziyaret etti.

Libya’da siyasi çözüm için ‘Berlin süreci’ni başlatmış olan ve silah ambargosunun delinmesine karşı yaptırım hazırlığında olan Almanya’nın Dışişleri Bakanı Maas, Libyalı mevkidaşıyla bir araya geldi.

Maas, Berlin’de başlatılan sürecin çözümün çerçevesi olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Sirte çevresinde askerden arındırılmış bir bölge oluşturulması çağrısında bulunan Maas, sözlerine şunları ekledi:

“Şu an Libya’da yanıltıcı bir sükunet görüyoruz. İki taraf ve onların uluslararası müttefikleri ülkeyi devasa bir boyutta silahlandırmaya devam ediyor ve bir ateşkes için ön koşullarından vazgeçmiyor” dedi. “Sadece siyasi bir sürece katılanlar Libya’nın geleceğinin parçası olacaktır.”

Alman bakan, Trablus’tan General Halife Hafter’in destekçisi olan Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gideceğini ifade etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli