Çavuşoğlu'dan Lavrov'a: İstifa ederim!

17-05-2016
Rûdaw
Etiketler Lavrov Çavuşoğlu IŞİD
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a, “Türkiye'nin DEAŞ’a yardım ettiğine ilişkin tek bir deliliniz varsa istifa etmeye hazırım” dedi.

 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da ABD ve Rusya'nın eşbaşkanlığında düzenlenen "Uluslararası Suriye Destek Grubu" toplantısı yaklaşık 5,5 saat sürdü.

 

Toplantıda alınan kararlar ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Stefan De Mistura tarafından düzenlenen ortak basın toplantısı ile açıklandı.

 

Mevlüt Çavuşoğlu ve Lavrov arasındaki IŞİD’le ilgili diyalog, üst düzey bürokratların kullandığı diğer salonda kurulan ekranlara yansıdı.

 

Çavuşoğlu, Lavrov'a, "Siz ciddi bir diplomatsınız aramızda en tecrübe isimlerdensiniz, böyle ciddiyetsiz iddialara itimat etmemeniz gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız çok net ifade etti, ben de tekrar edeyim. Türkiye'nin, DEAŞ'a yardım ettiğine ilişkin tek bir deliliniz varsa istifa etmeye hazırım ancak iddialarınızı ispat edemezseniz hayatınızın geri kalanında sizi Antalya'da misafir etmek üzere davet ederim" dedi.

 

Lavrov, Türkiye yönetiminin teröristlerin kaçak ticaretinden nemalandığı yönünde bir kanaat olduğunu söylemişti.

 

Tass Ajansı'nın haberine göre, Türkiye hükümetinin teröristlerin sınırdan yasa dışı petrol ticareti, tarihi eser kaçakçılığı ve diğer yasal olmayan ticaretleri engellemek için hiçbir şey yapmadığını söyleyen Lavrov, “Dahası, Türkiye yönetiminin bundan nemalandığına dair kanaatler var" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli