Bağdat'a 4 IŞİD üyesi öldürüldü

07-06-2023
Etiketler IŞİD Bağdat Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi - Irak güçlerinin başkent Bağdat'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonda biri üst düzey yönetici 4 IŞİD mensubu öldürüldü.

Irak haber ajansı INA'ya açıklama yapan Bağdat Operasyonlar Komutanı Ahmed Selim, "23'üncü Piyade Tugayı'na bağlı güçler, Tarimiye'de terör örgütü IŞİD çetelerine yönelik operasyon düzenledi. Titiz istihbarata dayalı olarak gerçekleştirilen operasyonda aralarında Bağdat Kuzey Valisi denilen kişinin de bulunduğu 4 terörist öldürüldü" dedi.

Irak güçleri zaman zaman Bağdat'ın kuzeyinde yer alan Tarimiye bölgesinde IŞİD'a karşı operasyonlar düzenliyor.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, 23 Mayıs'ta IŞİD'ın varlık gösterdiği bölgelerde askeri ve güvenlik planlarının gözden geçirilmesi çağrısı yapmıştı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci de aynı gün yaptığı açıklamada, Sudani hükümetinin Ekim 2022'deki kuruluşundan bu yana düzenlenen askeri operasyonlarda 155 IŞİD'lı teröristin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Terör örgütü IŞİD, Hemrin Dağları ile Kerkük'e bağlı Çay ve Zeytun Vadisi gibi bölgelerde varlık gösteriyor. IŞİD mensuplarının ayrıca Enbar'daki çöl alanla Musul'un batısında bulunduğu biliniyor. Buralardaki IŞİD mensupları zaman zaman Irak güçlerini ve sivilleri hedef alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.