Almanya’dan Kürt doktora plaket

15-04-2016
Rûdaw
plaket
plaket
Etiketler Almanya Ezidi Miriza Denayi
A+ A-

Baden Württemberg (Rûdaw) – Almanya’da her yıl düzenlenen “Stanufermedaille In Gold” altın plaket ödülüne bu yıl Ezidi Kürt Dr. Miriza Denayi layık görüldü.

 

Rûdaw’a konuşan Almanya Göç ve Göçmenler Bakanlığı Baden Württemberg Eyalet Sorumlusu Profesör Haman, “Bu ödül başbakanlık tarafından verilen  özel bir ödüldür. Bu nedenle büyük bir öneme sahiptir. Stanufermedaille ödülü Baden Württemberg eyeletinin tarihini de bize hatırlatıyor” dedi.

 

Haman, “Dr. Miriza Denayi yaptığı çalışmalarla bu ödüle layık görüldü. Dr. Miriza, IŞİD tarafından işkence ve baskı gören kadın ve çocuklara gönüllü olarak yardım etti. O olmasaydı bu insanları Almanya’ya getiremezdik” ifadelerini kullandı.

 

Miriza Denayi, 9 yıldır Gökyüzü Köprüsü Derneği’nde Irak - Almanya arasında insani yardım konusunda çalışıyor.

 

Dr. Miriza, IŞID’in elinden kurtarılan Ezidi Kürt kadın ve çocuklara gönüllü olarak  yardım ediyor.

 

Rûdaw’a konuşan Dr. Miriza Denayi, “Halka yardım etmek amacıyla izlediğim yolun doğru ve iyi bir yol olduğuna inanıyorum. Bu insanlık görevim”  dedi.

 

Rûdaw’a konuşan İsrail Almanya Elçisi Charlamaine Hedding ise, “Miriza’nın bu ödülü almasında ve burada bulunmaktan çok mutluyuz. Miriza’yı aldığı ödülden dolayı kutluyoruz” diye konuştu.

 

Charlamaine Hedding, “Gerçeği söylemek gerekirse Miriza bu ödülü hak ediyor. Çünkü Hristiyan, Müslüman ve Ezidi her sınıftan insana ayrım yapmaksızın tüm insanlara yardım etti”şeklinde konuştu.

 

 

 

Dr. Miriza, yaklaşık 20 yıldır Almanya’da yaşıyor. Miriza, 1 yıl Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani’ye “azınlıklar” konusunda danışmanlık yaptı. Dr. Miriza Denayi, şu anda Kürdistan Bölgesi Tartışmalı Bölgeler Komisyonu’nda danışmanlık yapıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli