Putin ile Esad Moskova’da görüşecek

15-03-2023
Etiketler Beşar Esad Vladimir Putin Rusya Türkiye Suriye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed bugün Moskova’da bir araya gelmesi bekleniyor.

Rûdaw muhabiri Kamiz Şeddadi, Beşar Esad’ın dün akşam Moskova’ya ulaştığını aktardı.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, "15 Mart tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşecek. Siyasi, ticari, ekonomik ve insani alanlarda Rusya-Suriye işbirliğinin daha da geliştirilmesi ile Suriye ve çevresindeki durumun kapsamlı bir şekilde çözüme kavuşturulması umutları ile ilgili güncel konular tartışılacaktır" denildi.

Putin’in önceliği Erdoğan ile Esad’ı uzlaştırmak

Rûdaw’a konuşan Rus uzmanlar iki lider arasındaki görüşmede deprem nedeniyle Suriye’ye yardım konusunun gündeme geleceğini söyledi. Ancak Putin’in önceliğinin Esad ile Recep Tayyip Erdoğan’ı uzlaştırmak olduğu aktarılıyor.

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran dışişleri bir araya gelecek

Moskova'da 15-16 Mart tarihleri arasında, Suriye'deki krizin çözümüne yönelik Rusya, Türkiye, Suriye ve İran Dışişleri Bakan Yardımcıları görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Görüşmede, Suriye'deki krizin çözümüne dair görüş alışverişlerinde bulunulması ve Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesine dair adımların ele alınması bekleniyor.

Ancak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bu konudaki ayrıntıları daha sonra aktaracaklarını bildirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli