Nunes: Dinlendiğine dair delil yok

15-03-2017
Rûdaw
Etiketler ABD Devin Nunes Donald Trump
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Devin Nunes, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Obama'nın kendisini dinlettiği" yönündeki iddialarını ispatlayacak bir delile sahip olmadıklarını söyledi.

 

Devin Nunes, ABD Başkanı Donald Trump'ın Barack Obama’nın kendisini dinlettiği yönündeki iddiaları ispatlayacak herhangi bir delile sahip olmadıklarını belirtti.

 

Nunes, "Dinlemenin olduğuna ilişkin herhangi bir delile sahip değiliz. Trump Tower'ın gerçekten dinlendiğini sanmıyorum" dedi.

 

Devin Nunes ayrıca Adalet Bakanlığına da çağrı yaparak konuyla ilgili olarak kendilerine 20 Mart tarihine kadar bilgi verilmesini talep etti.

 

Öte yandan Adalet Bakanı Jeff Sessions da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trump'a "dinlendiği yönünde herhangi bir bilgi vermediğini" belirtti.

 

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Berbat! Obama'nın seçimden önce Trump Tower'daki telefonlarımı dinlettiğini öğrendim. Hiçbir şey bulunamamış. Bu McCarthy'ciliktir” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

 

Obama’nın yaptığının yasadışı olduğunu ve bu konu için iyi bir avukat tutacağını belirten Trump, “Görevdeki bir başkanın, başkanlık için yarışan birinin telefonlarını dinletmesi yasal mı?” diye sormuştu.

 

Obama'nın Sözcüsü Kevin Lewis ise, “Başkan Obama ya da Beyaz Saray'dan herhangi bir yetkili, hiçbir ABD vatandaşının dinlenmesi için bir emir vermedi. Bunun dışındaki görüşler yanlıştır" açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli