Macaristan'dan AB'ye misilleme: Göçmenleri otobüslerle Brüksel'e göndereceğiz

14-09-2024
Hemin Abdullah
Etiketler Macaristan Budapeşte AB Göçmen krizi
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) - Macar hükümeti göçmenleri tren ve otobüsle Brüksel'e göndereceğini duyurdu.

Macaristan'ın tehdidi, Avrupa Birliği'nin Budapeşte'nin göçmenlere “kötü muamele”de bulunduğu gerekçesiyle 200 milyon euro para cezası vermesinin ardından geldi. Budapeşte cezaya misilleme olarak  göçmenleri otobüslerle Brüksel'e göndereceğini açıkladı

Avrupa Adalet Divanı (European Court of Justice - ECJ) Haziran ayında Budapeşte'yi 200 milyon euro ödeme cezasına çarptırmıştı.

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Macaristan'ın iddialarının Avrupa Birliği üyesi olmanın yükümlülüklerine aykırı olduğunu açıkladı.

Belçika Göç Servisi Bakanı Nicole de Mourê de Macaristan'ın bu kararının Avrupa Birliği'ne "saygısızlık" olduğunu ve Macaristan'dan göçmen kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close, Belçika Başbakanı'na, otobüslerle göçmen gönderilmesi durumunda bunların sınırda durdurulması ve kabul edilmemesi çağrısında bulundu.

Macaristan İçişleri Bakanlığı parlamento genel sekreteri Bence Retvari, geçen hafta bir basın toplantısı düzenleyerek, "Röszke-Brüksel" yazılı ışıklı tabelalarla, muhtemelen programda kullanılacak otobüsleri tanıttı. Ulaşım hizmetinin "gönüllü" ve "ücretsiz" olarak sunulacağını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli