ABD’de Demokratlar çoğunluğu garantiledi

13-11-2022
Etiketler ABD Seçim Demokratlar Joe Biden Cumhuriyetçiler
A+ A-

Haber Merkezi - ABD ara seçimlerinde Nevada'yı kazanan Demokratlar, Senato'da çoğunluğu garantilemiş oldu.

ABD’de eyalet ve yerel pozisyonlar için 8 Kasım’da yapılan ara seçimlerde, Nevada Eyaleti’nden gelen resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat aday Catherine Nasto rakibini geride bıraktı. Bu sonuçla beraber Demokratlar, Senato’da çoğunluğu sağlamış oldu.

Nevada Eyaleti’nde, Demokratların adayı Catherine Nasto, Cumhuriyetçilerin adayı Adam Laxalt'ı mağlup etti. Bu sonucun ardından Demokratlar, Senato’da 50 sandalyeye sahip olmuş oldu.

Georgia Eyaleti’nde, 6 Aralık'ta ikinci tur seçimleri yapılacak. Bu eyaletteki seçimde, Demokratlardan Raphael Warnock, Cumhuriyetçilerin adayı Herschel Walker’a karşı yarışacak.

Georgia’da yapılacak ikinci tur seçim sonuçları Demokratların istediği gibi olmazsa bile 100 sandalyeli Senato’nun 50 sandalyesini, Nevada Eyaleti’nden gelen sonuçla birlikte garantilemiş oldular. Başka bir deyişle Georgia’da yapılacak seçimin bir önemi kalmadı.

Başkan Yardımcısı, Senato Başkanı olarak, eşitlik olması durumunda eşitlik bozma oyu kullanabiliyor.

Koltuk dağılımı 50-50 olsa bile Demokratların çoğunluğu sağlaması, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in eşitlik bozma oyu kullanabilmesiyle mümkün olabiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli