ABD Başkanı Biden ‘Liberty’ ve ‘Bell’ isimli hindileri affetti

21-11-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler ABD Şükran Günü Hindi Joe Biden
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD Başkanı Joe Biden, Şükran Günü öncesinde düzenlenen geleneksel törende, "Liberty" ve "Bell" isimli iki hindiyi affetti. Bu yılki tören özel bir güne denk geldi.

Beyaz Saray'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen törende Joe Biden, Minnesota eyaletinde yetiştirilen yaklaşık 20 kiloluk hindileri bağışladı. Böylece bu iki kuş, bu bayramda diğer pek çok kuşun kaderinden kurtulmuş oldu.

Genie Hindi Pazarı Başkanı Steve Liken, "Liberty ve Bell ana süpermarket lokasyonumuzun bulunduğu Wilmar, Minnesota'da doğup büyüdüler. Harika bir ekibimiz var. Başkana sunulduğunda her biri 20 kilogram ağırlığındaydılar" dedi.

“Liberyt” (Özgürlük) ve "Bell” (Çan) adlı hindiler Beyaz Saray'da sıcak bir şekilde karşılanıp kırmızı halıda yürüdükleri için dünyanın en ünlü kuşları oldu.

Bu yılki hindi affı Başkan Biden'ın 81’inci doğum gününe denk geldi. Törende yaşını hatırlatan Biden, her iki hindinin başkan tarafından 76’ıncı kez affedilen hindiler olduğunu söyleyerek şaka yaptı ve “Hindiler ilk affedildiklerinde orada olmadığımı bilmenizi isterim” dedi.

Amerikalı aileler Şükran Günü'nde geleneksel olarak hindi ikram ederler.

Hindilerin Başkan tarafından affedilmesi ise uzun bir geleneğe sahiptir. Başkanlık ailesi 19’uncu yüzyıldan bu yana tatil öncesinde özellikle görkemli bir hindi alır.

Bu gelenek, Başkan Abraham Lincoln'ün (1861'den 1865'e kadar) ilk kez oğlunun isteği üzerine hayvanları affetmesi ile başladı. Başkan Baba George Bush döneminde hindi affı sabit bir gelenek haline geldi.

Şükran Günü ABD'de önümüzdeki Perşembe günü kutlanacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli