Evinde kilolarca esrar ve külçe altın çıkan belediye başkanı gözaltına alındı

12-04-2024
Etiketler Jamilah Habsaoui Fransa Uyuşturucu Avallon
A+ A-

Haber Merkezi – Fransa'nın orta doğusunda küçük bir kasaba olan Avallon'un belediye başkanı Jamilah Habsaoui’nin evinde 70 kg esrar, 7 bin euro nakit para ve külçe altınlar ele geçirildi.  Başsavcılık Habsaoui ve 2 erkek kardeşi de dahil 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Fransız polisi, 7 Nisan Pazar Avallon belediye başkanı Jamilah Habsaoui'nin Yonne'deki evinde 70 kig uyuşturucu, 7 bin euro üzerinde nakit para ve altın külçeleri buldu. Habsaoui, 10 Nisan Çarşamba günü yapılan duruşma öncesinde elleri kelepçelenerek gözaltına alındı.

Auxerre savcısı, 72 saatlik polis gözetiminin ardından Jamilah Habsaoui ve ve 2 erkek kardeşi de dahil 7 kişinin daha "uyuşturucu kaçakçılığı" soruşturması kapsamında Auxerre mahkemesine çıkarıldığını bildirdi.

BBC'nin aktardığına göre, Habsaoui'nin avukatı gözaltına alınan müvekkilinin uyuşturucu maddelerin evinde saklandığını bildiği iddiasını reddetti.

Sosyalist Parti'nin eski üyesi 45 yaşındaki Jamilah Habsaoui aynı zamanda eczacı. Habsaoui belediye başkanlığına doğrudan seçimle değil eski başkanın istifasının ardından 2021 yılında getirildi.

Haftalardır süren “uyuşturucu kaçakçılığı” soruşturması kapsamında, belediye binası ve Habsaoui'nin çalıştığı eczanede de arama yapıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli