Rûdaw, Ronaldo'nun maç sonrası görüştüğü Rojavalı çocuğun ailesine ulaştı

04-07-2024
Rûdaw
Etiketler Ronaldo C. Ronaldo
A+ A-

Wetzlar (Rûdaw) – Portekizli yıldız futbolcu C. Ronaldo, böbrek kanseri ile mücadele eden 5 yaşındaki Rojavalı Awar Hozan’ın yanında getirdiği çapka ve topunu imzalayarak hayalini gerçekleştirdi. Rûdaw muhabiri Dlniya Rahman Awar ve ailesinin Frankfurt yaşadığı eve gitti.

Rojava’nın Derik kentinde yaşayan Kürt ailenin en küçük oğluları Awar daha iki yaşındayken havale geçirerek hastaneye kaldırıldı. Küçük çocuğa yapılan tahlilerde böbrek kanseri olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Almanya’ya taşınan aile Wetzlar kentine yerleşti.

Avrupa Futbol Şampıyonası (Euro2024) maçlarının bu yıl Almanya’da oynanması 5 yaşındaki Awar’ın hayalinin gerçekleşmesi için bir fırsat niteliğindeydi.

Rudaw’a konuşan Awar'ın babası Hozan Yusuf, “Awar Cristiano’yu görmek istiyordu. Bir hafta önce sağlık ekibiyle temasa geçtik, onlar da Frankfurt Televizyonu'nun yönetimine bilgi verdi. Onlar da Frankfurt kulüp direktörüyle iletişime geçtiler. Sonunda Awar'ın rüyası gerçek oldu ve Cristiano'yu yüz yüze görebildi ve onu görür görmez (Siu Siu) çığlık atarak ona doğru koştu. O an çok mutlu olmuştu. Cristiano oğlumun isteğini yerine getirerek şapkasını ve Frankfurt kulübü yöneticisinin kendisine verdiği topu imzaladı” dedi.

Tedavisi Rojava ve Kürdistan Bölgesi’nde mümkün olmadığı için aile Almanya’ya taşınmak zorunda kaldı.

Gözyaşları içinde oğlu Awar’ın hasta düştüğü zamanları anlatan anne Suad Ali, "Bir gece ateşi yükseldi, Irak Kürdistan'ında birden fazla doktora götürdüm ama kimse hastalığını fark etmedi, ben de onu Şam'a götürdüm ve onu bir hafta hastanede tuttular. Böbrek biyopsisi yapıldıktan sonra böbrek kanseri olduğu ve hastalığın dördüncü evreye ulaştığı ortaya çıktı. Doktor bize tedavisinin Şam ve Kürdistan'da bulunmayan kemik iliği nakli olduğunu söyledi. Tedavisi için Almanya'ya gitmemiz gerektiği söylendi. Bu nedenle babası çocuğunu tedavi ettirmek amacıyle Almanya'ya göç etti” diye konuştu.

Awar'nın babası 2022 yılında, oğlunu tedavi etmek ümidiyle zor koşular atında Almanya'ya göç etmek zorunda kaldı

Awar kendisinden büyük üç kardeşi daha var. Onlar Almanya hükümeti’nin kendilerine tahsis ettiği Wetzlar kentin’deki iki odalı bir evde yaşıyorlar.

Onlar Awar’nın iyileşmesini kutlmak hayaliyle buraya gelmişlerdi ama Awar’ın gündüz tebessümleriyle gece yarısı gözyaşları arasında onun son nefeslerini bekliyorlar.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli