Moskova ve Kiev’den Antalya’daki buluşma hakkında açıklama

09-03-2022
Etiketler Türkiye Rusya Sergey Lavrov Dmitry Kuleba Mevlüt Çavuşoğlu Antalya
A+ A-

Haber Merkezi - Rusya Dışişleri Bakanlığı, Sergey Lavrov'un 10 Mart'ta Antalya'daki üçlü zirveye katılacağını duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da “Görüşme öncelikle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sayesinde gerçekleşecek” açıklamasını yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Sergey Lavrov'un, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytriy Kuleba ile Çarşamba günü Antalya’da düzenlenecek olan Diplomasi Forumu’nda bir araya geleceklerini doğruladı.

Sputnik Radio’nun haberine göre, Zakharova, "Ukrayna bunu teyit ettiğine göre, toplantının gerçekten gerçekleşeceğine inanıyoruz. Özellikle de toplantının oturum aralarında yapılması beklenen temasa ev sahipliği yapan taraf Türkiye olduğu için” dedi.

Zakharova, Rusya'nın görüşmeler için hazırlık yaptığını ancak aceleye gerek olmadığını vurguladı.

Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba da, televizyonda canlı yayında yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile müzakere masasına oturacağını söyledi.

Kuleba, "10 Mart'ta yapılması planlanan görüşme öncelikle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sayesinde gerçekleşecek. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'i mi yoksa Çavuşoğlu mu Lavrov'u ikna etti bilmiyorum ama görüşme yapılacak" dedi.

Bu görüşme, 24 Şubat’ta başlayan Rus askeri müdahalesinin ardından iki ülke yetkilileri arasındaki en üst düzey görüşme olacak.

Antalya’daki buluşma Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun teklifi ile gerçekleşiyor.

Ukrayna ve Rus heyetleri arasında gerçekleşen görüşmelerde şu ana dek bir ilerleme kaydedilmiş değil.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli