Hakan Fidan ile Sergey Lavrov bir araya geldi

31-08-2023
Rûdaw
Etiketler Türkiye Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rusya Sergey Lavrov
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Moskova’da mevkidaşı Sergey Lavrov'la bir araya geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iki günlük ziyaret için gittiği Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geldi.

Fidan'ın bu ziyareti yeni kabinede dışişleri bakanı olarak göreve başladıktan sonra Rusya'ya gerçekleştirdiği ilk olma özelliği taşıyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov-Fidan görüşmesiyle ilgili açıklamasında, Rusya ve Türkiye dışişleri bakanlarının Katar'ın mali desteğiyle Türkiye'ye 1 milyon ton tahıl tedarikini ele alacaklarını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rusya ve Türkiye dışişleri bakanları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türk işletmelerinde işlenmek ve en çok ihtiyaç duyan ülkelere sevk edilmek üzere Katar'ın mali desteğiyle Türkiye'ye 1 milyon ton Rus tahılının indirimli fiyatla tedarikini organize etme girişiminin uygulanmasına yönelik parametreler üzerinde çalışmayı planlıyor. Bu projeyi 'Karadeniz anlaşmasına' en uygun iş alternatifi olarak gördüğünün.”

Lavrov ve Fidan’ın gündeminde Ukrayna, Güney Kafkasya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika, Orta Asya ve Karadeniz bölgelerindeki durum gibi çok çeşitli güncel bölgesel ve uluslararası konuların yanı sıra 2022'de Moskova'da başlatılan Suriye-Türkiye ilişkilerini normalleştirme süreci de yer alacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli