Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Stoltonberg bir araya geldi

09-03-2020
Rûdaw
Etiketler Brüksel Erdoğan Stoltonberg NATO Görüşme
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti için gittiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan günü birlik temaslarda bulunmak için bugün Brüksel’e gitti.

Erdoğan Brüksel’deki ilk görüşmesini Jens Stoltenberg ile gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Erdoğan ile Stoltenberg, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Suriye'de yaşanan insani drama Avrupa'nın kayıtsız kalamayacağını belirtip, 'Hiçbir Avrupa ülkesinin Suriye'deki çatışmalara ve insani drama kayıtsız kalma lüksü yoktur' dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“28 Şubat günü NATO konseyi olağanüstü toplantıya davet edilerek bilgi paylaştık, danışmalarda bulundu. Sayın Genel Sekreterle bugünkü görüşmemizde Suriye'deki durumu ele aldık. Hiçbir Avrupa ülkesinin Suriye'deki çatışmalara kayıtsız kalma lüksü yoktur. NATO, (Türkiye ile) ittifak dayanışmasını net bir şekilde göstermesi gereken kritik dönemin içindedir. Müttefiklerimiz, ülkemizle dayanışmalarını ayrım gözetmeden ve siyasi koşullar ileri sürmeden sergilemelidir.. Sayın Genel Sekreter çalışmaların sürdüğünü ve bizzat takip ettiğini söylemiştir. Türkiye NATO'ya, NATO da Türkiye'ye güç katmaktadır. Türkiye, 9 yıldır Suriye kaynaklı tehditlerle mücadele ediyor. DEAŞ ile göğüs göğüse çarpışan ve bu uğurda şehitler veren tek NATO ülkesiyiz. NATO'dan taleplerimizin önemli bir kısmı 2012 ve 2015 yıllarında alınan kararlar temelinde Türkiye'nin savunulmasını desteklemeye yönelik tedbirlerin tam manasıyla uygulanmasına ilişkindir.”

Erdoğan'ın temaslarında ana gündem sığınmacılar

Erdoğan, daha sonra Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya gelecek. Görüşmeye Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen'in de eşlik etmesi öngörülüyor. Zirvede, özellikle Yunanistan sınırında bekleyen sığınmacıların ele alınması bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli