Nobel Komitesi'ne kanlı üniforma

08-12-2014
Rûdaw
Etiketler Malala Yusufzai Nobel Barış Ödülü okul üniforma
A+ A-

Haber Merkezi - 2012 yılında kızların eğitilmesi için gösterdiği çaba sebebi ile Pakistan'da okula giderken Taliban tarafından başından vurulan Pakistanlı Malala Yusufzai, Nobel Barış Ödülü Komitesi’ne saldırı günü giydiği okul üniformasını hediye etti.

 

Malala, Pakistan'da kızların okula gönderilmesi için yaptığı eğitim faaliyetleri sebebi ile, geçtiğimiz Ekim ayında Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

 

Dünyanın en genç Nobel Barış Ödülü sahibi 17 yaşındaki Malala,  olay günü giydiği üniformayı neden komiteye verdiğini şu sözlerle anlattı:

 

"Ben okula giderken bu üniformayı giyiyordum. O üniforma bana eğitimi hatırlatıyordu. Kendimi öğrenci gibi hissetmemi sağlıyordu. Bu üniformanın benim için ne kadar önemli olduğunu, dünyadaki bütün çocuklara göstermek için hediye ettim."

 

Öte yandan, Nobel Barış Ödülü Komitesi, üniformanın Norveç’in başkenti Oslo’da, 2014 Nobel Barış Ödülü Sergisi’nde gösterileceğini açıkladı.

 

Nobel Barış Ödülü sahipleri her sene ekim ayında açıklanırken, ödül töreni ve bu sene 10’cusu düzenlenecek Nobel Barış Ödülü Sergisi, duyurudan 2 ay sonra düzenleniyor.

 

"I am Malala" isminde bir de kitabı olan Malala Yusufzai'ye, geçtiğimiz yıl Uluslararası Çocuk Barış Ödülü ve AB İnsan Hakları Ödülü de verilmişti. (Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli