Fransız Büyükelçi: Fransız okullar öğrencilerine uluslar arası kabul gören diploma veriyor

12-06-2024
Rûdaw
Etiketler Fransa Patrick Durel Kürdistan Bölgesi Danielle Mitterrand Eğitim Okul Fransa'nın Irak Büyükelçisi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Fransa'nın Irak Büyükelçisi Patrick Durel, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile tarihi ilişkileri olduğunu belirterek, Fransız okulların Kürdistan Bölgesi’nde kaliteli bir eğitim sağladığını, söz konusu okulların mezunlarına uluslararası düzeyde eğitim almak için kolaylık sağladığını söyledi.

Fransa'nın Irak Büyükelçisi Patrick Durel bugün Fransa'nın Erbil Başkonsolosu ve Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanı Alan Hama Sail ile Erbil'deki Daniel Mitterrand Uluslararası Okulu'nu ziyaret etti.

Rûdaw muhabiri Dilnya Rahman'a konuşan Büyükelçi Patrick Durel, Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki eğitim ve kültür alışverişini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Patrick Durel, Fransız okullarının Kürdistan Bölgesi'ndeki öğrencilere yüksek kaliteli bir eğitim sunduğunu ifade ederek, okulların öğrencilerine uluslararası akrediteye sahip bir diploma aracılığıyla eğitimlerine devam etme fırsatı verdiğine işaret etti.

Büyükelçi Patrick Durel ile Eğitim Bakanı Alan Hama Said, Fransa ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkileri de ele aldı. Patrick, Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki ilişkilerin son derece dostane olduğunu da vurguladı.

İkili, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin büyük oğlu İdris Neçirvan Barzani'nin eğitim sektöründeki vizyonu ve bu alanda üstlendiği rolden övgüyle bahsetti.

Danielle Mitterrand Uluslararası Okulu, 2009 yılında Fransa'nın Erbil eski Başkonsolosu Dr. Frederic Tissot tarafından kuruldu. Danielle Mitterrand Uluslararası Okulu kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde eğitim hizmeti veriyor.

Okul, adını 1981'den 1995’e kadar Fransa'nın First Lady'si olan ve Kürt halkının güçlü destekçisi olan Danielle Mitterrand’dan alıyor.

22 Kasım 2011'de 87 yaşında vefat eden Danielle Mitterrand, Cluny Mezarlığı'nda eşi François Mitterrand'ın yanına sonsuzluğa uğurlandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli