Öldürülerek cesedi sergilenen kadının kimliği belli oldu

08-10-2023
Etiketler İsrail Hamas Gazze Shani Louk Aksa Tufanı
A+ A-

Haber Merkezi – Hamas'ın dün İsrail'e yönelik saldırıları sırasında rehin alındığı belirtilen bir kamyonetin arkasında hareketsiz halde yatarken görüntülenen kadının, Almanya-İsrail çifte vatandaşı Shani Louk olduğu belirtildi.

Hamas'ın başını çektiği Filistinli grupların Gazze'den İsrail'e başlattığı “Aksa Tufanı” saldırıları sırasında bir kamyonetin arkasında yarı çıplak halde hareketsiz yatarken görünen kadının kimliği belli oldu.

Sosyal medyada viral olan görüntülerdeki kişinin, Almanya-İsrail çifte vatandaşlığı bulunan 30 yaşındaki dövme sanatçısı Shani Louk olduğu belirtildi.

Söz konusu videoda bir kadın, bir kamyonetin arkasında hareketsiz halde yatarken görülüyor, Hamas üyeleri olduğu belirtilen kişiler alkışlıyordu.

Hamas ile bağlantılı sosyal medya hesapları, kadının İsrail askeri olduğunu iddia etmişti.

“Dövmesinden ve rastalı saçlarından tanıdık”

Ancak bu kişinin, bir barış festivali için İsrail'de bulunan Alman dövme sanatçısı Louk olduğu belirtildi.

Artigerçek’in aktardığı habere göre, kuzeni Tomasina Weintraub-Louk, Daily Mail gazetesine açıklamasında, Louk'u bacaklarındaki dövmelerden ve rastalı saçlarından tanıdıklarını anlattı.

Weintraub-Louk, "Kendisinden hiç haber alamadık. İyi haberler almayı umuyoruz. Bu kişi, kesinlikle Shani. Barış için düzenlenen bir müzik festivaline gitmişti. Bu, ailemiz için bir kabus" dedi.

Annesi yardım istedi

Alman gazetesi Bild'in yayınladığı bir videoda ise Shani Louk’un annesi Ricarda Louk, "Bu sabah, bir alman vatandaşı olan kızım Shani Nicole Louk, İsrail'in güneyinde Filistinli Hamas tarafından bir grup turist ile birlikte kaçırıldı" diye konuştu.

Anne Louk, "Bize, kızımı Filistinlilerle birlikte bir araçta bilinçsiz halde açıkça gördüğüm, onların Gazze Şeridi'nde dolaştırıldığı bir video gönderildi" diyerek yardım istedi.

Almanya büyükelçiliği henüz teyit etmedi

CNN International'a konuyla ilgili bilgi veren bir Alman Dışişleri kaynağı ise "Bakanlık ve Tel Aviv'deki Almanya Büyükelçiliği, Alman vatandaşlarının durumdan ne kadar etkilendiğini netleştirmek için İsrailli yetkililer ile yakın temas halinde" demekle yetindi.

Shani Louk’un da bulunduğu müzik festivali, abluka altındaki Gazze'yi kontrol eden Hamas'ın İsrail'e karşı son yıllarda gerçekleştirdiği en büyük meydan okumalardan biri olarak nitelenen saldırılarda ilk hedef alınan noktalardan biriydi.

İsrail'in güneyinde, Gazze sınırının yakınındaki Re'im kibbutzunda açık havada düzenlenen festivalde, Hamas militanlarının ateş açması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtiliyor. İsrail basınına göre, yüzlerce kişinin katıldığı festivalde birçok kişi çalılıklara kaçarak hayatta kaldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli