İsrail, Hamas’ın üst düzey komutanını öldürdüğünü duyurdu

15-10-2023
Etiketler İsrail Gazze Kassam Tugayları Hamas
A+ A-

Haber Merkezi – İsrail, Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın üst düzey komutanı Bilal Kudra'yı öldürdüğünü açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) istihbaratıyla Gazze’ye düzenlenen hava saldırılarında, Han Yunus’un güneyindeki elit birliğin komutanı olan Bilal Kudra’nın öldürüldüğü öne sürüldü.

Açıklamada, Kudra’nın Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı başlattığı “Aksa Tufanı” kapsamında Nirim ve Nir-Oz Yahudi yerleşim birimlerine düzenlenen saldırının sorumlusu olduğu aktarıldı.

Hamas ve İslami Cihad Hareketi’nden bazı aktivistlerin de öldürüldüğü kaydedilen açıklamada, İsrail ordusunun, Hamas’ın yeteneklerini zayıflatmak amacıyla dün gece Ez-Zeytun Mahallesi, Han Yunus ve Cibaliya’nın batısındaki 100’den fazla askeri hedefe hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Hava saldırılarında “komuta karargahı, askeri kompleksler, çok sayıda roket fırlatma rampası, tanksavar füze fırlatma alanları ve izleme alanlarının” vurulduğu aktarılan açıklamada, İslami Cihad’ın komuta karargahı ve Hamas’a bağlı bazı kamu binalarının da hedef alındığı ifade edildi.

Hamas ile İslami Cihad Hareketi henüz olaya ilişkin açıklama yapmadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli