KONGRA-GEL: Başka çaremiz yok!

08-04-2016
Rûdaw
Etiketler KCK Zübeyir Aydar ABD John Bass PKK
A+ A-

Haber Merkezi - PKK'yi de kapsayan Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, "Türkiye'ye direnmekten başka çareleri olmadığını" belirterek, “ABD arabulucu olsun ve bizi yeniden biraraya getirsin” dedi.

 

Diplomasi Muhabirleri Derneği mensuplarıyla dün biraraya gelen John Bass, "PKK'yı şiddet kampanyasına son vermeye, silahlarını bırakmaya, meşru müzakereyi kabul etmeye çağırıyoruz" demişti.

 

John Bass'in çağrısını değerlendiren KCK Yürütme Konseyi üyesi ve KONGRA-GEL Başkanı Zübeyir Aydar, barış ve diyalog çağrılarına kıymet verdiklerini, ancak çağrının iki tarafa yapılması gerektiğine söyledi.

 

Amerika'nın Sesi Radyosu’na konuşan Aydar, "ABD arabulucu olsun, bizi ve Türkiye'yi yeniden bir masada bir araya getirsin. Sorunlarımızı konuşalım, biz buna hazırız" ifadelerini kullandı.

 

Zübeyir Aydar,  "Bir taraf biz, diğer taraf Türkiye devletidir. Daha önce de Amerikalı yetkililerin savaşın durdurulması ve tarafların masaya gelmesi konusunda çağrıları vardı. Biz bu tür çağrıların iki taraflı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

‘ABD Türkiye’yi ikna etsin!’

 

Aydar, John Baas'ın Türkiye ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Amerika'nın Türkiye'yi ikna etme imkanları vardır. Biz bugün yaşananları kabul etmiyoruz. Biz sorunun çatışma ve savaş ile çözmek istemiyoruz. Bu Türkiye'nin tercihidir, biz de buna sonuna kadar direneceğiz. Bu çatışmaların zararlarını biliyoruz ama başka çaremiz yoktur."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli