Japonya Büyükelçiliği'nden PKK açıklaması

06-12-2023
Etiketler Japonya PKK Terör örgütü listesi
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye'deki Japonya Büyükelçiliği, PKK'nin “yasaklı örgütler listesinden” çıkarılmadığını açıklayarak, "Hükümetin bu politikasında herhangi bir değişiklik yoktur" diye kaydetti.  

Japonya Kamu Güvenlik ve İstihbarat Ajansı (PSIA), resmi internet sitesinde yasaklı örgütler listesinden PKK’yi çıkarmıştı.

Japonya'nın Türkiye Büyükelçiliği, konuya dair açıklama yaptı.

Elçiliğin sitesi üzerinden yapılan resmi açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Japonya Kamu Güvenlik ve İstihbarat Ajansı’nın web sitesi geçtiğimiz gün güncellenmiş olup, bahse konu sayfa şu anda silinmiştir.

Japonya hükümeti, PKK’yi 2002 yılı itibarıyla terörist vb. gibi mal varlığı dondurulması gereken örgütler arasına dahil etmiştir ve PKK tarafından gerçekleştirilen terör eylemlerini kınamaktadır.

Japonya hükümetinin bu politikasında herhangi bir değişiklik yoktur."

PKK, “uluslararası terör örgütleri” listesinden çıkarılmıştı

Japonya Adalet Bakanlığına bağlı PSIA'nın daha önce güncellediği "Başlıca Uluslararası Terör Örgütleri" listesi ile "Genel Eğilimler" grafiğinde, PKK'ye yer verilmemişti.

Listede El-Kaide, Boko Haram, El-Şebab, IŞİD, Japon Kızıl Ordu ve Aum Şinrikyo gibi hem yerel hem uluslararası örgütler yer almıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı'na (COP28) katılmak üzere gittiği Expo City Dubai'de Japonya Başbakanı Kishida ile görüşmüş, söz konusu gelişmeyi Kishida’yla konuştuğu bildirilmişti.  

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli