Kim Jong-un kız kardeşi: Nükleer silahlarla Güney Kore’yi haritadan sileriz

05-04-2022
Etiketler Kim Yo Jung Kuzey Kore Güney Kore
A+ A-

Haber Merkezi - Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, "Savunma Bakanı'nın pervasız açıklamaları yüzünden Güney Kore ciddi bir tehditle karşı karşıya kalabilir" tehdidinde bulundu.

Güney Kore Savunma Bakanı Suh Wook, 1 Nisan'daki basına verdiği demecinde, Kuzey Kore'nin kendilerine füzeyle saldırma niyetini öğrenmeleri halinde karşılık vermeye hazır olduklarını söylemişti.

Suh, "Kuzey Kore'deki herhangi bir hedefi hızlı ve isabetli bir şekilde vurabilecek" kabiliyetleri olduğunu kaydetmişti.

Kim’in kız kardeşinden sert yanıt

Bu açıklamaya yanıt veren Kuzey Kore liderinin kız kardeşi ve Propaganda ve Ajitasyon Dairesi Başkanı Kim Yo Jong, "Budala ve pislik adam" diye nitelendirdiği Güney Kore Savunma Bakanı Suh Wook’a, "Savunma Bakanı'nın pervasız açıklamaları yüzünden Güney Kore ciddi bir tehditle karşı karşıya kalabilir. Bizimle askeri çatışmayı seçerlerse, nükleer savaş gücümüz kaçınılmaz olarak görevini yerine getirmek zorunda kalacak" diye konuştu.

Ülkesinin nükleer kuvvetlerinin "birincil görevinin" caydırıcılık olduğunu belirten Jong, ancak silahlı bir çatışma çıkması durumunda, bu tür silahların "düşmanın silahlı kuvvetlerini bir seferde ortadan kaldırmak" için kullanılacağını söyledi.

Jong, “Bu korkunç saldırının bir sonucu olarak, Güney Kore kuvvetleri tamamen yıkım ve sefil bir kader ile karşı karşıya kalır” dedi.

Güney Kore ordusuna atıfta bulunan Kin Yo Jong, “Onları silahlı kuvvetlerimizin dengi olarak görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kardeşinin danışmanı

Kuzey Kore Devlet Başkanı’nın danışmanı olarak bilinen Kim Yo Jong, geçtiğimiz Eylül ayında, Kuzey Kore'nin politikalarını belirleyen en üst düzey kurumun üyeliğine seçildi.

Resmi etkinliklerde çoğu zaman ağabeyinin yanında görüntülenen Kim Yo Jong, aynı zamanda Propaganda ve Ajitasyon Dairesi Başkanı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli