Ronaldo hayranı umreciler serbest bırakıldı

06-09-2023
Rûdaw
Etiketler Ronaldo Mekke umre hac
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Umre yapmak yerine Ronaldo’yu izlemeye giden daha sonra Tayif polisi tarafından gözaltına alınan iki Kürt iş insanı serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay Kürdistan Bölgesi’nden umre ziyaretine giden Sabah Muhammed Musa ile Salar Kerim Aziz adındaki iki Kürt iş insanı, Hac kafilesinden ayrılıp maça gidince Suudi polisi tarafından yakalanmıştı.

Suudi Arabistan hükümeti ile temaslara başlayan Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi, gözaltında bulunan Muhammed Musa ile Kerim Aziz’in serbest bırakılmasını istedi.

Dün akşam Suudi Arabistan emniyetindeki gerekli yasal prosedürleri tamamlanan Kürt iş insanları serbest bırakıldı ve bugün sabaha karşı Kürdistan Bölgesi'ne ulaştı.

Yaklaşık bir ay esaretin ardından yurda dönen Sabah Muhammed Musa ile Salar Kerim Aziz, Erbil Uluslararası Havalimanında yakınları ve sevenleri tarafından karşılandı.

Geçtiğimiz ay umre görevini yerine getirmek için Mekke’ye giden daha sonra Hac kafilesinden ayrılarak Ronaldo’yu izlemeye giden Kürt iş adamları Tayif polisi tarafından gözaltına alınmış bir ay tutuklu kalmışlardı.

Kürdistan Bölgesi’nden her yıl binlerce kişi hac ve umre için Suudi Arabistan’a seyahat ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli