Kürt öğrenci Missouri Devlet Üniversitesinde önemli bir başarıya imza attı

03-05-2023
Ferheng Feridun
Ferheng Feridun
Etiketler Ferheng Feridun Missouri Devlet Üniversitesi ABD Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) -ABD'deki Missouri Devlet Üniversitesinde yüksek lisans eğitimi gören Kürt öğrenci kısa sürede üniversitede önemli bir yere sahip göreve seçildi.

Güney Kürdistanlı Ferheng Feridun isimli genç 4 ay önce, ABD’nin Missouri Devlet Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine başladı. Ferheng, kısa sürede öğrenci arkadaşlarının sevgisi ve güvenini kazanarak üniversitede önemli bir konuma sahip olan Öğrenci İşleri Sorumluğu görevine seçildi.

Okulda öğrenciler arasında Öğrenci İşlerinden Sorumlunun belirlenmesi için yapılan seçimlerde Feridun, Hindistanlı öğrenciler tarafından bu göreve aday gösterildi. Seçim sonucunda bin oy alan Ferheng Feridun, Hintli rakibine büyük fark atarak öğrenci temsilciği görevine getirildi.

Rûdaw’a konuşan Ferheng Feridun seçilmesine ilişkin şunları söyledi:

"Bu benim açımdan çok  önemli bir gelişme. Rakibim bir Hindistanlı öğrenciydi. Üniversitede lisans eğitimi gören öğrencilerin yüzde 90’ı Hindistanlı öğrencilerden oluşmasına rağmen seçimi ben kazandım. Bu sevindirici bir durum. Bazı seminerler ve etkinlikler aracılığı ile kendimi daha fazla tanıtmaya amaçlıyorum.”

Süleymaniye’de dünyaya gelen ve eğitimini burada gören Ferheng Feridun, Süleymaniye Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset bölümünden 2019-20 yılı eğitim-öğretim döneminde dereceyle mezun oldu.

Dört ay önce Missouri Üniversitesi’nde lisans eğitimine başlayan Fergeng kısa sürede üniversitedeki arkadaşları ve hocalarının güvenini kazandı.

Aynı üniversitede lisans eğitimi gören Geys Greega öğrenciler ile üniversite yönetimi arasında köprü görevi gören Öğrenci İşleri Sorumluluğunun çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek “Ferheng’in bu önemli görevi başarıyla yerine getireceğine inanıyorum. Çünkü işlerini ciddiyetle yürütüyor ve birikim sahibi bir insan” şeklinde değerlendirdi.  

Missouri Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenci programı yöneticisi Gabrielle Ondetti "Elde ettiği konum Ferheng açısından büyük bir başarı. Bu konum, öğrenciler ile yardımlaşma ve dayanışma açısından önemli bir konumdur ve Missouri Devlet Üniversitesi'ndeki her öğrenciyi temsil eder" ifadelerini kullandı.

Öğrenci İşleri Sorumlusunun görevleri arasında, öğrencilerin önerilerini üniversite idaresine iletmek ve öğrenci çalışmalarını işleme koymak gibi çalışmalar yer alıyor. Öğrenci İşleri Sorumlusu öğrenciler için 10 bin dolara kadar harcama yapma hakkına sahip.  Aynı zamanda öğrencileri temsilen üniversitenin yönetim kurulu toplantısına katılabiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli