Fransız polisin öldürdüğü Nahel'in ailesi ilk kez konuştu

02-07-2023
Etiketler Nahel M. Fransa Cezayir Protestolar
A+ A-

Haber Merkezi -  Fransa'da polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Nahel M.'nin ailesinden ilk açıklama geldi. Nahel'in büyükannesi Nadia, ülkedeki şiddet olayları devam ederken sükunet çağrısı yaptı.

Fransa'da geçtiğimiz günlerde 17 yaşındaki Nahel M.'nin polis tarafından öldürülmesinin ardından ülkede olaylar çığırından çıktı. Sokaklara dökülen eylemcilerin protestoları polisle çatışmaya döndü. Ülkenin dört bir yanında sert çatışmalar yaşandı, sayıları 45 bini bulan polis ve jandarma, protestoculara sert müdahalede bulundu. Protestolarda 2 binden fazla kişi gözaltına alınırken, 500'e yakın kişi tutuklandı.

Nahel'in büyükannesinden sükunet çağrısı

Olaylar nedeniyle Fransa yangın yerine dönerken, ölümü ülkeyi iç savaşın eşiğine getiren Nahel M.'nin babaannesi Nadia konuştu. Fransız BFM TV'ye açıklamalarda bulunan Nadia, protestoculara sükunet çağrısı yaptı.

"Nahel'i bahane ediyorlar"

Nadia, "Dükkanları, otobüsleri ve okulları yok etmelerini istemiyoruz. Nahel'i bahane ediyorlar. Ortalık sakinleşsin istiyoruz." ifadelerini kullandı. Nadia, torununu öldüren polis için yapılan bağışların içini sızlattığını belirtti.

"Torunumu öldüren polislere kızgınım"

Torununu vuran polis memurunun herkes gibi cezalandırılacağına inandığını söyleyen Nadia, torununu öldüren polislere "kızgın" olduğunu fakat bunun tüm polis memurlarından nefret ettiği anlamına gelmediğini aktardı.

GIGN komandoları sahaya iniyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron liderliğinin belki de en zor sınavlarından biriyle karşı karşıya kalırken, ülkeyi yangın yerine çeviren protestoları yatıştırmak için yeni bir girişimde daha bulunmaya hazırlanıyor. 45 bin polis ve jandarmayı seferber eden Fransız hükümeti önlemlerin kapsamını genişletmeye hazırlanırken, Macron'un talimatıyla seçkin GIGN komandoları (Fransa Özel Kuvvetleri) sahaya iniyor.

Uluslararası ajansların geçtiği son bilgilere göre polis özellikle turistlerin yoğun olduğu bölgelerde güvenlik önlemlerini artırdı. Marsilya'ya güvenliği desteklemek için zırhlı araçlar ve helikopterler gönderildi. Ülkenin dört bir yanındaki yerel makamlar gösterilerin yasaklandığını duyurdu, toplu taşımaya akşamları durdurma kararı getirildi ve bazıları bölgelerde gece sokağa çıkma yasakları uygulandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli