Prigojin'in uçak kazası öncesindeki son mesajı çıktı: Yaşıyorum

01-09-2023
Etiketler Yevgeni Prigojin Rusya Wagner
A+ A-

Haber Merkezi - Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin'in Moskova yakınlarındaki uçağın düşüşü öncesi kaydedildiği düşünülen bir videoda, “hakkındaki spekülasyonlara” yanıt verdiği ortaya çıktı.

Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in uçak kazasında hayatını kaybetmesinden günler önce Afrika'da çekilen son görüntüsü ortaya çıktı.

Videoda Prigojin, “Bu mesaj hayatta olup olmadığı mı merak edenler için, her şey yolunda” diyor.

Wagner lideri 30 saniyeden kısa olan kısa videoda Prigojin, Afrika’da olduğunu belirtiyor.

Yer, zaman veren Prigojin, "Yaşayıp yaşamadığımı ve nasıl olduğumu merak edenler için şu anda 2023 yılının Ağustos ayında, hafta sonundayız ve ben Afrika'dayım. Beni yok etmeyi düşünen ve ne kadar kazandığımı tartışan insanlar için söylüyorum, hayatımda her şey yolunda" diyor.

Prigojin ve üst düzey Wagner yetkililerini taşıyan bir jet, 23 Ağustos'ta Moskova ile St. Petersburg arasında düşmüş, uçaktaki herkesi hayatını kaybetmişti.

Rusya Soruşturma Komitesi Pazar günü yaptığı açıklamada, Wagner Grubu'nun lideri Prigojin'in uçak kazasında öldüğünün resmi genetik analizle doğrulandığını açıkladı.

Uçak kazası, 62 yaşındaki Prigojin'in Moskova'ya karşı silahlı bir isyan başlatmasından iki ay sonra yaşandı.

Ancak olayın kaza mı yoksa suikast mı olduğu hala tartışılıyor.

Prigojin’in aylar öncesinde yaptığı bir röportajda, Rusya’nın felaketin eşiğinde olduğunu söylediği ve “Eğer hemen düzeltilmezse, uçak havada parçalanacak” dediği ortaya çıkmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli