Zelenskiy: Putin saklanıyor!

01-01-2023
Etiketler Volodimir Zelenskiy Vladimir Putin Rusya-Ukrayna Savaşı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus halkına yönelik yaptığı konuşmada “Putin orduya liderlik yaptığını göstermek istiyor ancak sadece saklanıyor” ifadelerini kullandı.

BBC News’te yer alan habere göre Zelenskiy, Rus haklkına yönelik Rusça yaptığı konuşmada Rusya’nın yaptıklarını terör olarak niteleyerek “Bir terör devleti affedilmeyecek, en hafif şekliyle ifade edilirse, bu saldırıların emrini veren ve bunu uygulayanlar da affedilmeyecek” diye konuştu.

Konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hedef alan Zelenskiy, “Ordunun, füzelerin, rezidansının ve saraylarının arkasına saklanıyor, sizin arkanıza saklanıyor” ifadelerini kullandı.

Rusya halkına, “Putin arkanıza saklanıyor, geleceğinizi ve ülkenizi yakıyor” diye seslenen Zeleniskiy, Rusya’ya karşı savaşta yapılanları “Zafer” olarak değerlendirerek Ukrayna halkına teşekkür edip “İnanılmazsınız” dedi.

Zelenskiy, Ukraynalılara “Tek bir ekip olarak savaşıyoruz, hepinize hayranım” diye seslenerek “Ukrayna'nın her yenilmez bölgesine teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun son bir gün içinde Ukrayna'ya toplam 31 füze ve 12 hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Saldırılarda, 1 kişinin öldüğü ve en az 20 kişinin yaralandığı belirtildi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli