Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu konuştu: İşaret ne anlama geliyor?

15-01-2024
Etiketler Sagiv Jehezkel İsrail Antayaspor Gazze
A+ A-

Haber Merkezi - Antalyaspor'un Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel, kolundaki işaretin İsrail’e saldırının üzerinden geçen 100 güne işaret ettiğini belirterek, “Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim” dedi.

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor, evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı.

Maçın 68’inci dakikasında Antalyaspor'un golünü atan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel, sol bileğindeki sargının üzerinde Hamas’ın 7 Ekim saldırılarının üzerinden 100 gün geçmesini hatırlatan "100 days 07.10" yazısını gösterdi.

28 yaşındaki İsrailli futbolcunun sol bileğinde savaşın başladığı tarih ve 100. gününde olduğuna vurgu yapıldığı görüldü.

Gol sevincinin ardından Antalyaspor, Sagiv Jehezkel'i kadro dışı bıraktığını açıkladı.

Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili Evren Alkan, Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için kulüp avukatlarının çalıştığını bildirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da yaptığı yazılı açıklamada “kabul edilemez” olarak nitelendirdiği Jehezkel’in davranışını kınadı.

Serbest bırakıldı

İsrailli oyuncu Jehezkel, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınarak Emniyete götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Jehezkel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İlk ifadesi ortaya çıktı

Sagiv Jehezkel ifadesinde, “Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda” dedi.

Jehezkel, şunları söyledi:

“Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim.

Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım.

Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı" dediği öğrenildi. Sagiv Jehezkel, emniyetteki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edilecek.”

28 yaşındaki hücum oyuncusu Antalyaspor’a sezon başında İsrail’in Hapoel Beer Sheva takımından transfer edildi. Transfermarkt'te yer alan bilgilere göre, Jehezkel’in Antalyaspor ile Haziran 2026’ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

Jehezkel bu sezon oynadığı 13 maçta altı gol ve iki asist kaydetti.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik saldırılarında yaklaşık 1200 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de rehin alınmıştı. Hamas'ın elinde hala 120 civarında rehine bulunuyor.

İsrail ise 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Bu saldırılarda çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere yaklaşık 24 bin Filistinli öldürüldü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli