Cesc Fabregas Kürt gençlere öğüt verdi: Spora daha fazla önem verin

14-10-2023
Etiketler Cesc Fabregas Erbil Rûdaw Medya Grubu İspanya Barselona Chelsea Arsenal
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkent Erbil’de Rûdaw Medya Grubu’nun da sponsoru olduğu organizasyona katılan dünyaca ünlü İspanyol futbolcu Cesc Fabregas, genç Kürt sporculara başarılı olmaları için sıkı çalışmaya devam etmeleri mesajı verdi.

Duma günü öğleden sonra Erbil’e gelen Cesc Fabregas Ingort Brokers tarafından düzenlenen ve Rûdaw Medya Grubu’nun sponsoru olduğu, “futbolun finansal piyasalar üzerindeki etkisi” konulu panelde konuştu.

Cesc Fabregas, Kürdistan Bölgesi'ne gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Özellikle buraya ilk kez geldiğim için bu olumlu atmosferi beklemiyordum" dedi.

"Futbol gençler için çok önemli” diyen dünyaca ünlü yıldız, “Onlar gelecek nesildir. Umarım onlarya ya televizyondan yada stadyumdan izlerim” diye konuştu.

Barcelona, Chelsea ve Arsenal’de top koşturan Fabregas, gençlerin hedeflerine ulaşabilmeleri için çok çalışmaları ve kendilerine inanmaları gerektiğini söyledi.

La Liga'nın Afrika ve Orta Doğu temsilcisi Luis Cardenas da Rûdaw’a, "Kürdistan ve Irak'taki futbolseverlerle daha yakın olmak istiyoruz. La Liga ile bölgenin ilişkilerini yukarı taşımak için çalışıyoruz. Dünya çapında yurt dışında en çok temsilcisi olan İspanya’dır” dedi.

36 yaşındaki Cesc Fabregas, İspanya ile 2010’da Dünya Kupası, ayrıca Euro 2008 ve 2012'yi kazandı.

Fabregas halen İtalya'nın Como 19 yaş altı takımının teknik direktörlüğünü yapıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli