Kylian Mbappe, PSG'den ayrılacağını açıkladı

11-05-2024
Etiketler Kylian Mbappe PSG Real Madrid
A+ A-

Haber Merkezi – Dünyanın en iyi futbolcularından Kylian Mbappe, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla sezon sonu PSG'den ayrılacağını açıkladı. Mbappe'nin Real Madrid'e transfer olması bekleniyor.

Dünyanın en iyi futbolcularından Kylian Mbappe, sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla 7 sezon forma giydiği PSG'den sezon sonu ayrılacağını duyurdu.

Pazar günü Parc des Princes'te son kez sahaya çıkacağını açıklayan Mbappe, "Uzun yıllar dünyanın en iyilerinden biri olan, Fransa'nın en büyük kulübünün futbolcusu olma şansını ve onurunu yaşadım. Fransa'dan, Ligue 1'den ayrılmanın bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim ama 7 yılın ardından yeni bir meydan okumaya ihtiyacım vardı" ifadelerini kullandı.

Real Madrid’e transfer olması bekleniyor

Mbappe, hangi takıma gideceğini açıklamasa da uzun süredir isminin anıldığı Real Madrid'e tranfser olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gazeteci Fabrizio Romano, Real Madrid ile Mbappe arasındaki sözleşmenin şubat ayından beri hazır tutulduğunu belirtirken Di Marzio ise Real Madrid'in 1 Haziran'daki Şampiyonlar Ligi finalinin ardından transferi açıklayacağını belirtti.

PSG formasıyla tüm kulvarlarda 306 maça çıkan ve 255 gol atan 25 yaşındaki süper yıldız, 6'sı lig şampiyonluğu olmak üzere 14 kupa zaferi yaşadı. Dünya Kupasını da kazanan Mbappe, henüz Şampiyonlar Ligi sevinci yaşayamadı.

BBC, şubat ayındaki haberinde Real Madrid'in Mbappe'ye yıllık 15 milyon euro'dan 5 yıllık sözleşme teklif ettiğini, imza parası olarak da 150 milyon euro önerdiğini yazmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Çekya ile Türkiye takımları Hamburg'da bulunan Volkspark Stadyumu’nda dün gece karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı kazanan Türkiye Milli takım oyuncuları ve Teknik Direktörü Vincenzo Montella,sevinç yaşadı. / AA

EURO 2024 - Türkiye D Grubu'nun lideri Avusturya ile eşleşti

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada grup maçları sona erdi. Karşılaşmalar sonunda dörderli 6 grupta mücadele eden 24 takımdan 16'sı yoluna devam etme hakkı elde etti.