Maçta köpeğe tekme atan futbolcuya 1 yıl men cezası

07-06-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Kelar Spor Futbol Köpek Germiyan Milli Spor Komitesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’de amatör ligde oynanan karşılaşma sırasında sahaya giren köpeğe tekme atan Tarık Kerim isimli futbolcu daha sonra özür diledi. Milli Spor Komitesi Kerim’e 1 yıl karşılaşmalardan men cezası verdi.

Süleymaniye’nin Kelar ilçesinde 6 Haziran günü Şakeli Rizgari ile Newroz Kelar takımları arasında oynanan maç esnasında sahaya giren köpek, karşılaşmanın durmasına neden oldu.

O esnada köpeğe var gücüyle tekme atan Tarık Kerim isimli futbolcunun bu davranışı büyük tepki topladı.

Rûdaw muhabirine konuşan Kerim, “Köpek sahada uzun süre kaldı. Üzerimdeki baskı nedeniyle böyle bir davranışım oldu. Çok büyük hata yaptım, özür diliyorum. Allah’tan af diliyorum. Ayrıca köpeğin durumu iyi, vicdan azabım dinsin diye ona hizmet etmeye hazırım” dedi.  

 1 yıl men cezası

Öte yandan Germiyan Milli Spor Komitesi, oyuncu Tarık Kerim’e 1 yıl karşılaşmalardan men cezası verdi.

Rûdaw’a konuşan Germiyan Milli Spor Komitesi Başkanı Muhammed Ali, spor müsabakalarında bir daha böyle olayların tekrar edilmemesi için Tarık Kerim’e emsal bir ceza verdiklerini söyledi.

Ali, “Oyuncu hatasını kabul ettiği ve özür dilemeye istekli olduğu için sporseverlerden özrünü sportif bir ruhla kabul etmelerini rica ediyorum. Ancak bu bizim cezamızda indirime gitmemize vesile olmaz" dedi.

Yaşanan durumun insanlık dışı olduğunu vurgulayan Ali, “Oyuncu köpeğe yuva yapıp üç ay hizmet edeceğine söz verdi. İnsanlardan onu affetmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli