İran’ın kupaya uzandığı maçta Kürt kalecinin çenesi kırıldı

21-06-2023
Etiketler Alireza Beiranvand İran Futbol Persepolis Kupa Kürt Kaleci
A+ A-

Haber Merkezi – İran ve Özbekistan arasında oynanan Orta Asya Futbol Kupası’nda (CAFA Nations Cup 2023) çenesinden aldığı darbe ile sakatlanan Kürt kaleci Alireza Beiranvand, oyuna devam edemedi. İran’ın kupayı aldığı maçtan sonra seremoniye katılamayan Beiranvand ameliyat olacağını açıkladı.

Orta Asya Futbol Federasyonu tarafından İran, Afganistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Umman’ın katılımıyla 10-20 Haziran tarihleri arasında düzenlenen CAFA Nations Cup 2023’ün final maçında İran ile Özbekistan milli takımları karşı karşıya geldi.

Maçı 1-0 kazanan İran kupanın sahibi olurken karşılaşmada Rojhılatlı Kürt kaleci Alireza Beiranvand ilk yarıda yüzüne aldığı darbe nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Bu yüzden kupa seremonisini kaçıran Beiranvand, sosyal medya üzerinden madalyasını aldığını gösteren bir fotoğraf paylaşarak sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Alireza Beiranvand, “Maalesef çenem kırıldı ve çok acı çektim. Ameliyat olacağım” dedi.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda B Grubu’nda İngiltere ile ilk maçına çıkan İran milli takımında kaleci Beiranvand henüz maçın 19’uncu dakikasına sakatlanarak oyundan çıkmış ve ardından bulduğu gollerle maçı İngiltere 6-2 kazanmıştı. Kürt kaleci sonraki maçlara ise maske ile çıkmak zorunda kalmıştı.

Alireza Beiranvand kimdir?

Rojhılat'ın Lorıstan bölgesinde fakir bir ailede dünyaya gelen Alireza Beiranvand’in hem hayat ve hem de futbol macerası çok ilginç.

Çobanlıktan fırsat bulduğu zamanlarda arkadaşlarıyla futbol ve Dal Paran adlı yerel oyun oynayarak geçiren Beiranvand bu oyunda, bir taşın uzun mesafelere fırlatıldığı bu oyundaki tecrübesinin faydasını daha sonra kalecilik yaparken gördü.

Beiranvand 12 yaşındayken ailesi Sarabias'a yerleşti ve kentteki bir takımla antrenmanlara başladı.

Babası futbol oynamasına şiddetle karşı çıkmasına rağmen o bir yandan işçilik yaptı bir yandan da futbol oynamaya devam etti.

İran’ın Naft takımı ile yıldızı parlayan genç kaleci daha sonra Tractor Sazi formasını giydi. Beiranvand burada elleriyle yaptığı 70 metrelik asistle yabancı medyanın dikkatini çekti. Ardından İran’ın en büyük kulüplerinden biri olan Persepolis’e transfer oldu.

Alireza Beiranvand 2015'te İran Milli Takımı'nın birinci kalecisi oldu ve eleme grubu maçlarında hiç gol yemeden tamamlayarak takımın “Rusya 2018”e gitmesinde büyük rol oynadı.

2018 Dünya Kupası’nda gösterdiği performans ve özellikle de Portekiz maçınca Cristiano Ronaldo’nun penaltısını kurtarması Beiranvand’i dünyada tanınan kalecilerden biri yaptı.

2020’de Belçikalı Royal Antwerp kulübüne transfer oldu.

2021 yılında elle topu 61 metre atarak adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı.

Geçen yıl İran’da Persepolis forması giyen Beiranvand, halen İran milli takımının birinci kalecisi durumunda.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli