Kürdistan’da HITEX Bilim ve Teknoloji fuarı düzenlendi

15-04-2019
Ali Güney
Etiketler Erbil HİTEX Bilim ve Teknoloji fuarı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - HITEX Bilim ve Teknoloji Fuarının birincisi bugün başkent Erbil’de başladı. 

 

Sponsorluğunu Rûdaw Medya Grubunun üstlendiği fuara 100’ün üzerinde yerli ve yabancı teknoloji firması katıldı.

 

Saad Abdullah Konferans Salonu’nda düzenlenen HITEX Fuarı’nda robotik ve kodlama ürünleri, bilgisayar yazılım programları, elektronik altyapı, güvenlik, siber, medya ve iletişim, bilim teknolojisi, akıllı teknolojik ürünler, estetik, dijital oyun ve dron gibi gelişmiş teknoloji ürünlerinin sergilendi.

 



Fuarın açılışında konuşma yapan Kürdistan Bilgi Teknolojileri Başkanı Hiwa Fezende Efendi, "Hükümet büyük bir şirket gibi çalışarak vatandaşlarına hizmet etmeyi amaçlıyor" dedi.

 

Fezende Efendi Kürdistan Hükümeti’nin 500’e yakın farklı kalemde hizmet verdiğini ve teknolojik sistemleri kullanarak bürokrasideki rutinleri en aza indirgemeye çalıştığını vurguladı.

 


 

Bilgi ve teknolojinin hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Efendi, “HİTEX gibi fuarların Kürdistan’da açılması insanların teknolojiye ilgisi de artıyor” diye konuştu.

 

Kürdistan’da ilk olma özelliği taşıyan teknoloji HITEX fuarında AR-GE çalışmaları ile dikkat çekti.

 




Rûdaw’a konuşan HITEX Sosyal Medya Sorumlusu Rojin Ahmet, "100’ün üzerinden firmanın katılımıyla açılan bilim ve teknoloji fuarına ilgi oldukça büyük. Kürdistan’ın farklı okul ve üniversitelerinden katılan öğrenciler burada Ar-ge çalışmalarını sergiliyor "değerlendirmesinde bulundu.

 

Fuarda ayrıca Kürdistan’da geliştirilmiş çok sayıda teknolojik araç sergilendi. Elektrik üretiminden 3D yazıcıya kadar, oyun teknolojilerinden sağlık ürünlerine kadar çok sayıda buluş teknoloji severlerin beğenisine sunuldu.

 



Fuara hakkında izlenimini Rûdaw’la paylaşan ziyaretçi Hawkar Selam, “ Kürdistan’da ilk defa Teknolojik fuarı açılıyor. Duyunca dikkatimi çekti, gelip yakında görmek istedim, farklı şeyler görmek isterdim, umduğumu bulamadım ama yine de ilk defa düzenlenmesine rağmen gayet başarılı olmuş özellikle Kürdistan’da Ar-Ge’si yapılmış birkaç buluş gördüm çok hoşuma gitti” dedi.

 

 

1. HİTEX Erbil Bilim ve Teknoloji Fuarı,  17 Nisan'a kadar devam edecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli