Haber Merkezi - İsrailli bilim insanları, kötü amaçlı bilgisayar virüsü ile hastalıkları manipüle etmeyi başardı.
Araştırmacılar bir devlet başkanı, üst düzey şirket yöneticisi veya politikacıyı ciddi bir hastalığa yakalandıkları konusunda inandırmanın veya var olan bir hastalığı yokmuş gibi göstermenin mümkün olabildiğini kanıtlamak istedi.
Bu kötü amaçlı yazılım veya diğer adıyla virüs, akciğer taraması gerçekleştiren 70’e yakın BT (Bilgisayarlı Tomografi) sonuçlarını manipüle etti. Neredeyse her seferinde üç farklı radyolog sonuçları gördüğünde yüzde 99 kanser teşhisi koydu.
Aynı şekilde daha önce gerçekten kanser teşhisi konulan BT taramaları kötü amaçlı yazılım ile değiştirildi. Bu kez radyologlar bu hastaların yüzde 94 oranında sağlıklı olduğunu ve herhangi bir kanser bulgusu olmadığını belirtti.
Radyologlara bu sonuçların kötü amaçlı yazılım tarafından değiştirildiği söylendikten sonra yarısı değiştirilmiş 20’ye yakın sonuç daha verildi. Yarısı değiştirilen bu sonuçlarda bile yüzde 60’lık bölümün gerçek olduğuna inandılar.
Kötü amaçlı yazılım ile kanser bulguları sonuçlardan çıkarıldığında ise doktorlar yüzde 87’lik kısımda hastalık tespit edemedi ve gerçekten kanser olan bu kişilerin sağlıklı olduğunu söyledi.
Bu testlere ilişkin olarak, güvenlik araştırmacıları tarafından yapıldığı için endişeye gerek olmadığı belirtildi.
Yorumlar
Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın
Yorum yazın