Tuncer Bakırhan’dan Bahçeli’ye Kürtçe yanıt!

31-10-2023
HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan / Foto: AA
HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan / Foto: AA
Etiketler HEDEP Devlet Bahçeli Tuncer Bakırhan
A+ A-

Haber Merkezi - HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisi ile ilgili sözlerine, “Ülkedeki mafya ve suç örgütüyle poz verenlerin siyaseten bizlere sözleri olamaz” sözleri ile yanıt verdi. Bakırhan, “Kürtçe bilmiyorlar” diyen Bahçeli’ye Kürtçe yanıt vererek, “Allah bize bu dili verdi, sen Allah’a karşı çıkıyorsun. İnşallah Allah buna karşı çıkanlara belasını verecek” dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Meclis grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakırhan, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın dosyasının tekrar Yargıtay’a gönderilmesine ilişkin şunları “Hukuk katledilmeye çalışılıyor. Buradan Can Atalay’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen bütün mücadeleyi cezaevinde bulunan arkadaşlar için ortaya koyacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

“Küfür ve hakareti konuşmalarından çıkarsan, geriye bir şey kalmıyor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM Başkanvekili Celal Adan ve partileri ile ilgili açıklamalarını eleştiren Bakırhan, şöyle konuştu:

 “Milletvekilimiz Sayın Sakık’ın yapmış olduğu konuşmadan sonra Meclis İdare Vekili’nin kullanmış olduğu sözleri bir kez daha buradan kınamak istiyorum. Bizler Bahçeli’den özür beklerken, maalesef kendi vekiline ve sarf etmiş olduğu sözlere sahip çıktı. MHP Genel Başkanı aslında kendi vekiline sahip çıkarak bize bir gerçekliği daha gösterdi, gerçekten bunları hakaretten, küfürden, antidemokratik uygulamaları savunmaktan başka işleri yok. Küfür ve hakaretleri bunların konuşmalarının içerisinden çıkarırsan, geriye bir şey kalmıyor...

Ülkedeki mafya ve suç örgütüyle poz verenlerin siyaseten bizlere sözleri olmamaz. Bizler Meclis’in kirli sözlerin sarf edildiği bir platform olmadığını bir kez daha belirtmek istiyoruz. Meclis küfredilen bir mekan değil. Böyle bir Meclis, Türkiye halklarının iradesi olamaz. Şimdi kalkıp tehdit ediyor, yetmemiş gibi Celal Adan’ı sahiplenmeye çalışıyor. Balık baştan kokar. Zaten başka bir şey beklemek de biraz saflık olurdu.”

Bahçeli’ye Kürtçe yanıt

Bahçeli’nin “Türk milliyetçilerinin alayı Türkçe bilir. Ama PKK’nın uydusu olandan Meclis’te kaç milletvekili var ki Kürtçe bilsin?” şeklindeki sözlerine ise Kürtçe şu yanıtı verdi:

“Biz yine terbiyemizi bozmayıp Sayın Bahçeli diyelim. Biz Kürdüz, Kürdistan’da doğduk. Vatanımız, dilimiz ve kültürümüz sizinkine benzemiyor. Sizin gibi de değiliz. Bunu kabul etmelisiniz. Siz bize zorla dilinizi, kültürünüzü, sanatınızı asimile edeceğiz, hepinizi Türkleştireceğiz diyorsunuz. Evet biz Türk halkına bir şey demiyoruz ama bu sözleriniz de düpedüz faşizmdir. Biz bu faşizme karşı duruyoruz, karşı da duracağız. Yüce Allah her bir milleti yarattığında onlara farklı diller verdi. Dilimize karşı çıkarak aslında Allah’a karşı çıkıyorsun. İnşallah Allah da kendisine karşı çıkanın belasını verecektir. Tekrar hoş geldiniz diyorum.”

Kapanış Kürtçe yapıldı

Tuncer Bakırhan’ın sözlerinin ardından HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş da toplantının kapanışını Kürtçe yaptı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli