Uzman Çavuş Musa Orhan ihraç edildi

31-08-2020
Rûdaw
Etiketler Uzman Çavuş Musa Orhan İhraç edildi İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye İçişleri Bakanlığı, Batmanlı İpek Er’e cinsel istismarda bulunarak intihar etmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’ın Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edildiğini açıkladı.

İntihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Batmanlı 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan, “Devlet memurluğundan çıkarma” cezası verilmesi kararıyla Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan isimli şahıs, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulunun 31.08.2020 tarihli ‘Devlet memurluğundan çıkarma’ cezası verilmesi kararıyla Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce konuyu gündemde tutanları suçlayarak, Musa Orhan’ı ihraç edeceklerini söylemişti.

Soylu, “Bir güvenlik mensubu, bu tür bir olayın içinde yer aldığında önce açığa alırız, ardından da ihraç ederiz. Bu uzman çavuşla ilgili açığa alma işlemi bir ay önce gerçekleşti, ayrıca ihraç işlemi de hemen başlatıldı. Bu konu yargının önüne konmuştur, yargının önünde ne vardır, bunu yargı inceliyor. Yargının da üzerine düşen görevi yapacağına inancım ve güvenim tamdır” demişti.

Musa Orhan 7 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti

Musa Orhan, 19 Ağustos’ta tutuklandıktan sadece 7 gün sonra avukatının itirazı üzerine Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık avukatının itiraz dilekçesindeki “hususları yerinde bularak” tahliyesine karar vermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli