Gergerlioğlu’ndan kanun teklifi: Diyarbakır Stadyumu’na ‘Tahir Elçi’ adı verilsin

30-11-2022
Rûdaw
Etiketler Ömer Faruk Gergerlioğlu Tahir Elçi Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi - HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Diyarbakır Stadyumu’nun adının “Amed Tahir Elçi Stadyumu” olarak değiştirilmesi için Meclis’e kanun teklifi sundu.

Kanun teklifinde, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015 günü, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare önünde katledildiği hatırlatıldı.

Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu kanun teklifinde, Elçi’nin vurulmadan hemen önce yaptığı açıklamada sarf ettiği, “Tarihine, tarihsel değerlerine tarihsel mirasına sahip çıkmayan toplumlar doğru ve güvenli bir gelecek de kuramazlar. Bu nedenle tarihimize, değerlerimize, tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkalım diyoruz" sözlerine yer verdi.

“Bir nebze de olsa halkın vicdanına seslenecektir”

Gergerlioğlu, “Şehrine, kültürüne ve insanına bu kadar âşık olan bir kişi olan Sayın Tahir Elçi’nin adının şehrin stadyumuna verilmesi bir nebze de olsa halkın vicdanına seslenecektir. Bu sebeple de Diyarbakır Stadyumu’nun isminin Amed Tahir Elçi Stadyumu olarak değiştirilmesi yerinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

Tahir Elçi, hendek olaylarında çıkan çatışmalarda tarihi mekanların zarar görmesi üzerine konuya dikkat çekmek için 28 Kasım 2015’te Diyarbakır Dört Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması yaparken çıkan çatışma sırasında hayatını kaybetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli