Ümit Özdağ, Zafer Partisi’ne ‘terör örgütü’ diyen yazarın fotoğrafını paylaştı

30-08-2023
Etiketler Ümit Özdağ Zafer Partisi İbrahim Karagül
A+ A-

Haber Merkezi - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ile yazar İbrahim Karagül arasındaki polemik sürüyor. Karagül Zafer Partisi’ne “terör örgütü” dedi, Özdağ ilse El Kaide ile bağlantılı olduğu iddia edilen Al Diqqi ile olan fotoğrafını paylaştı.

Yazar İbrahim Karagül ile Zafer Partisi lideri arasında sosyal medya üzerinden başlayan polemik, tarafların birbirini “terörle” suçlamasına kadar vardı.

Karagül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım’da Zafer Partisi hakkında, “Bu iş siyasi parti meselesi olmaktan ciddi ciddi çıkmıştır” diyerek şu ifadelerini kullanmıştı.

“Ümit Özdağ sokak mafyası mı kurdu? Çeteler oluşturulmuş. Sokakta tipini beğenmedikleri herkese saldırıyorlar. Bir organize iş var. İşin siyasi yönü var, ırkçılık. İşin şiddet yönü var, sokak saldırıları. İşin örgütlenme yönü var, ülke genelinde çeteler oluşturulması.

E ama bu unsurlar birleştiğinde iş, teknik anlamda “terör” olarak tanımlanıyor. Organizasyon da “terör örgütü” olarak… Çünkü terör tanımının bütün unsurları oluşuyor. İster ülke güvenliğini esas alın, ister hukuki tanımları, bu her ülkede böyledir.

Bence Ümit Özdağ ve partisi için siyasi kamuflaj kaldırılıp yeni bir tanımlama yapılmalı. “Terör örgütü” tanımı üzerinde ciddi ciddi düşünülmeli. Ve mesele bir “iç güvenlik sorunu” olarak ele alınmalı. Bu iş siyasi parti meselesi olmaktan çoktan çıktı.”

Özdağ da Karagül’ün Hasan Al Diqqi ile olan fotoğrafını paylaşarak şu yanıtı verdi:

“Zafer Partisini terörist örgüt olmakla suçlayan AK Parti’nin başyazarı İbrahim Karagül ile fotoğrafı olan şahıs Hasan Al Diqqi isimli selefi cihatçı terörist. Kendisi Birleşik Arap emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır’ın yayinladigi 59 kişilik “local terrorist list” içerisinde yer almaktadır. Suriye’de El Kaide iltisaklı gruplarla işbirliği halindedir, bazilarinin eğitim kamplarında yer almıştır. Hassan Al Diqqi isimli şahıs da dahil olmak üzere, uluslararası selefi cihatçı yapılanma içerisinde yer alan pek çok isim bugün Türkiye’de ikamet etmektedir. Hassan Al Diqqi’nin de dahil olduğu El-Kaide iltisaklı uluslararası Selefi Cihatçı yapılanma sınırlarımız içerisinde önemli ölçüde mevzi elde etmiş durumda. Hassan Al Diqqi haricinde bu yapıya yön veren daha önemli isimler ve yerli işbirlikçileri mevcut. Acaba İbrahim Karagül işbirlikçi mi?” 

Ümit Özdağ’ın paylaşımını alıntılayan Ümit Karagül, Özdağ için “Zavallı” ifadesini kullandı ve “Benim nazarımda saygınlığın yok” dedi.

Karagül, “Akıllı bir adam olsan ‘acaba’ derdin. Mahkemede hesaplaşma mı? Bu senin tarzın değil, bilinir. Senin tarzını sokaklarda. Bunu her gün görüyoruz” diye yazdı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli