Barış Atay ile Soylu arasında Uzman Çavuş Musa Orhan tartışması

30-08-2020
Rûdaw
Etiketler Süleyman Soylu Barış Atay Musa Orhan Batman Tecavüz
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” dedi.

Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Batmanlı 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” dedi.

Soylu ise, Atay'ın tweetine, "Benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da Senden tam tecavüzcü olur" diyerek yanıt verdi.

Milletvekili Barış Atay Siirt’te İpek Er’e cinsel saldırıda bulunmaktan yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan’a ait olduğu iddia edilen telefon mesajları ile ilgili paylaşımda bulundu.

Atay, söz konusu mesajlaşmaları alıntılayarak Soylu’yu etiketleyerek, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Soylu ise, Atay'ın sözlerine, “cinsel saldırı” suçlamasıyla hakkında fezleke hazırlanan ve HDP’den ihraç edilen Tuma Çelik’i hatırlatarak, “Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP'den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da Senden tam tecavüzcü olur... Tuma’nın kollayıcısı Dikkat yakalanma...” diye yanıt verdi.

 

 

Süleyman Soylu ne demişti?

Soylu, İpek Er’e cinsel istismarda bulunarak intihar etmesine neden olan Musa Orhan’ın tutuklanmasından sonra yaptığı açıklamada, “Elbette bu olayın bazı çevreler tarafından sürekli gündeme getirilmesinin temel nedeni HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmektir. Tecavüze de şiddete de zerre kadar prim vermeyiz. Her ikisine de tabii ki hayır!” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli