CHP’den ‘ittifak’ açıklaması: Partileri zorlayarak bir şey yapma şansımız yok

29-11-2023
Rûdaw
Etiketler CHP İttifak İyi Parti Yerel seçim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut CHP’nin mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde diğer partilerle ittifak yapma olasılığına dair, “Partileri zorlayarak bir şey yapma şansımız yok. Ama toplumun beklentileri var. Realite var. Halka rağmen siyaset yapma şansınız yok” dedi.

Burhanettin Bulut, bu sabah Ankara’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında yarın yapılacak olan görüşmeye ilişkin, “Genel Başkanımızın talebi ile bu görüşme olacak. Bir işbirliği görüşmesi… Genel Başkan ve Meral Hanımın çok önceden tanışıklığı var. Sonuçta yeni yönetim. Görüşme nereye evrilir, Genel Başkan'ların yapacağı açıklamaya bağlı. Hayırlı olsun ziyareti diyebiliriz. Liderleri gezme takvimi gibi bir takvim yok. Meral Hanımın ziyareti de böyle bir şey değil” diye konuştu.

“İşbirliği, güç birliği olursa o yapılır”

Burhanettin Bulut, yerel seçimlerde ittifak olup olamayacağına dair, “Bizi zorlayan bir işbirliği de doğru değil, kişisel fikir olarak söylüyorum. Adı üstünde işbirliği, güç birliği olursa o yapılır. İşbirliği konusunda Genel Başkan niyetini ifade ediyor, orada soru işareti yok. Genel ittifak olmayacağını hem resmi hem gayri resmi herkes söylüyor. Partileri zorlayarak bir şey yapma şansımız yok. Ama toplumun beklentileri var. Realite var. Halka rağmen siyaset yapma şansınız yok. Anket çalışmaları yakın zamanda gelir. Oradan da bir fotoğraf çıkar elbette. Ama bunu zorunluluk olarak değil ihtiyaç olarak görmek lazım. İhtiyaç varsa onun karşılanması gerekiyor. Hiçbir belediye başkanının böyle işbirliğine yok diyeceğini sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Bulut İstanbul'da partiler arasında ittifak olup olmayacağına dair de şunları söyledi:

“İstanbul ittifakı konuşuldu. Biz kazanıyoruz kimseye ihtiyaç yok gibi bir cümleyi hiçbir başkanımız kullanmaz doğru da değil, öyle bir bakışımız da yok. Başkanların durumu hakkında anket yapılıyor. O ilçe ve ilde partinin oy oranı var. Başkanın seçildiği ilk günkü oy oranı var. STK örgütlerininin görüşleri alınacak. Sonuçta bir fotoğraf çıkaracağız. İkincisi partinin durumunu görmek olacak. Bu işbirliğine nerelerde ihtiyaç olduğunu görmek demek. O bilgler ışığında değerlendirme olacak.”

“Planlanan bir HEDEP ziyareti yok”

Şu anda planlanan bir HEDEP ziyareti olmadığını ifade eden Bulut şöyle devam etti:

“Şu an bir planlama yok. Seçim öncesi propagandaların kirli olduğunu kabul etmek lazım. PKK ile görüşme, Kandil bağlantıları vs. Hatta bu konu suç. Kürt deyince PKK’yi mi anlamak lazım? Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük (olur). Bunun korku politikasına dönmemesi lazım. İnandığınız neyse onu ifade etmek lazım. Şeffaf bir politika izlenecek. Açık mesaj vermeyi tercih ediyoruz. Bu ülkedeki herkesi aynı, eşit koşullarda görüyoruz. Kürt deyince illa akla PKK gelmemesi lazım.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli