Şarkıcı Gülşen ‘ev hapsi’ şartıyla tahliye edildi

29-08-2022
Etiketler Gülşen
A+ A-

Haber Merkezi – İmam hatip okullarına yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanan şarkıcı Gülşen'in tahliyesine karar verildi.

Nisan ayındaki bir konserinde, imam hatiplilere yönelik sözlerinin sosyal medyada yer almasının ardından hakkında soruşturma başlatılan ve perşembe günü tutuklanarak cezaevine gönderilen Gülşen tahliye edildi.

Avukatı Emek Emre'nin, 25 Ağustos'ta yaptığı tutukluk haline itiraz dilekçesini karar bağlayan mahkeme adli kontrol şartıyla Gülşen için tahliye kararı verdi.

Gülşen'in tahliyesinde "ev hapsi" kararı da yer aldı.

Nisan ayındaki bir konserinde, imam hatiplilere yönelik sözlerinin sosyal medyada yer almasının ardından hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlatılan Gülşen, ifadesinde sözkonusu sözlerinin sahnedeki ekip arkadaşları ile arasında geçen bir şakalaşma olduğunu belirtmiş ve daha sonra bir açıklama yaparak özür dilemişti.

Gülşen ifadesi sonrası adli kontrolün yeterli kalmayacağı iddiasıyla tutuklanmış ve Bakırköy'deki Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürülmüştü.

Gülşen'in avukatı Emek Emre, aynı gün tutukluk haline itiraz etmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli