Malatya'daki depremde can kaybı 2'ye yükseldi

28-02-2023
Etiketler Malatya Maraş depremi
A+ A-

Haber Merkezi - Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazı altında kalan Bedih Kış’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Dün depreme eşyalarını almak için girdiği 5 katlı Buhara apartmanında yakalanan 29 yaşındaki Bedih Kış'ın cansız bedeni enkazdan çıkarıldı.

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dün meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki artçı depremde 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 140 kişinin yaralandığını açıkladı.

Malatya’da dün saat 12.04’te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde kent merkezinde ve Maraş’ta 30  bina yıkılmış bir işçi hayatını kaybetmiş, 119 kişi ise yaralanmıştı. Enkaz altında kalan 29 yaşındaki Bedih Kış’ın ise enkazdan kurtarılma çalışması sürüyordu.

Yapılan açıklamada dün arama kurtarma çalışmalarına ara verilen Buhara apartmanında bu sabah Bedir Kış'ın cansız bedenine ulaşıldı.

AFAD'dan açıklama 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'da dün meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki artçı depremde 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 140 kişinin yaralandığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan artçı depremde enkazlardan 32 kişi kurtarıldı.

Artçı depremde 2 kişi hayatını kaybetti, 12'si ağır olmak üzere 140 kişi yaralandı, 40 kişinin tedavisi devam ediyor.

Yıkılan 31 binanın 7'sinde yürütülen arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.

Arama kurtarma çalışmaları 650 kişinin yer aldığı ekiplerle sürüyor.

1 işçi hayatını kaybetti

Maraş'ta ağır hasarlı bir fabrika çöktü. Fabrikadan malzeme çıkaran işçilerden biri hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Yaralı olarak çıkarılan 4 işçi, Necip Fazıl Şehir Hastanesi ile Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Malatya'daki depreme ilişkin paylaşımda bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık kurumlarımızda tedavi altına alınmış durumdalar. Yaralılardan 6'sı ameliyatta, 3'ü yoğun bakımda. Her birine acil şifa, Malatya halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

 

Yenilenecek...

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli