HDP Milletvekili Temelli: Altılı Masa aday belirlemede şapkayı önüne koymalı

26-12-2022
Ali Haydar Gözlü
 HDP Van Milletvekili Sezai Temelli Foto: Rûdaw
HDP Van Milletvekili Sezai Temelli Foto: Rûdaw
Etiketler Sezai Temelli HDP Emek ve Özgürlük İttifakı Dersim
A+ A-

Dersim (Rûdaw) - Emek ve Özgürlük İttifakı’nın halkla buluşmasına katılmak amacıyla Dersim'e gelen HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, henüz Cumhurbaşkanı adayını belirlemeyen Altı Masa'ya eleştirilerde bulundu. Temelli, Altı Masa'nın aday belirlemede “şapkayı önüne koyarak” ciddi ciddi düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın  Dersim'de düzenlediği halkla buluşma etkinliğine katılan HDP Van Milletvekili Sezai Temelli hükümet ve Altılı Masa'ya yönelik açıklamalarda bulundu.

Emek ve Özgürlük İttifakı  çalışmaları  ve seçim süreci ile ilgili Rûdaw'a açıklamalarda bulunan Sezai Temelli, "Bildiğiniz gibi 24 Eylül'de  ittifak kendisini Türkiye kamuoyuna açıkladı, o günden bugüne de ittifak çalışmaları Türkiye'nin her yerinde çok güçlü bir şekilde sürüyor. İttifaka yönelik ilgi çok yüksek, aslında biz çok daha geniş kapsamlı bir demokrasi ittifakını yürütüyoruz. Emek Özgürlük ittifakı da bu demokrasi ittifakının en önemli bir bileşeni, bildiğiniz gibi Kürdi partilerle de gerçekleştirdiğimiz bir ittifak var. Bu ittifak tüm  gücüyle sürüyor ama Emek ve özgürlük ittifakı Türkiye'deki mağdur olmuş tüm halkın, emekçilerin, tüm kesimlerin bir arada mücadelesi için çok kritik bir öneme sahip. Bu bilinçle örgütlülüğü her geçen gün genişliyor, yaygınlaşıyor ve ilgide çok yüksek" dedi.

Demokratik bir cumhuriyet için mücadele ettiklerini ifade eden Temelli, "Hemen şunu da belirtmek gerekiyor ki bu sadece seçim ittifakı değil, seçim hesaplarına sıkışmış bir ittifak değil. Çok uzun soluklu bir ittifakı inşa etmeye örgütlemeye çalışıyoruz. Ve inanıyoruz ki hem seçim döneminde hem de sonrasında bu ittifak ortaklaşması sürecektir. Kolektif akıl ve kolektif eylem üretkenliği ile yoluna devam edecektir. Ama seçimlerde önemli bunun da farkında ve bilincindeyiz. Özellikle bu seçimlerde bu ceberut iktidar ve anlayıştan biran önce Türkiye'nin kurtulmasını istiyoruz. Bu hem Ortadoğu halkları için özellikle Kürt halkı için çünkü artık zalimliğin inanılmaz boyutlara geldiği düşmanlığın artık çok açık katliamlarla sürdürüldüğü bir sürecin de farkındayız. Bu iktidardan kurtulmak ve sonrasında Türkiye ve tüm Ortadoğu halkların hayalini kurduğu demokratik bir Cumhuriyet adına yol almayı istiyoruz" diye konuştu.

Seçim sürecine kısa bir zaman kalmasına rağmen henüz Erdoğan'ın karşısına çıkacak aday konusunda kafa karışıklığının yaşandığına dikkat çeken Temelli, kurdukları ittifakın iktidarın karşısına çıkmaya hazır olduğunu belirtti.

Temelli, "Altılı masaya gelince, tabi ki  Altılı masa başka bir ittifak, Millet İttifakı. Bizim ittifak ile onların politik hatlarının çok farklı olduğunu öncelikle belirtmek istiyorum. Fakat kafaları karıştıran şöyle bir şey var, özellikle önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanı kim olacak Erdoğan'ın karşısına kim çıkacak meselesi vardır" dedi.

Açıklamasında kimseye kapıları kapatmayan ama eleştirilerini de yönelten Temelli, "Erdoğan'ın karşısına  gerçekten bütün Türkiye kamuoyunun  beklentilerine cevap verebilecek umudunu büyütecek bu anlayış ve zihniyetten bizi kurtaracak bir ortak bir ortak aday  çıkartabilir miyiz. Fakat altılı masaya bugün dönüp baktığımızda maalesef bu iradeyi görmek çok seçim pazarlıklarına aday pazarlıklarına kilitlenmiş bir hali görüyoruz. Ama biz Türkiye halklarını seçeneksiz bırakmayacağız. Gerçekten  herkesin içinde büyüttüğü umuda karşılık gelebilecek ve bu değişim ve dönüşümü sağlayabilecek aday çalışmasını da yapacağız. Ama bunu söylerken de bütün kapıları kapatıyoruz demek de istemiyoruz, hala herkesin olumlu anlamda yapabilecekleri vardır. Bu yüzden altılı masada şapkayı önüne koysun artık ciddi ciddi düşünsün, bu kısır döngü içinden de bir an önce çıkmanın yolunu arasın, çıkamazlarsa gerçekten Emek ve Özgür ittifakı çok güçlü bir iradeyle zaten bu iktidarın karşısına ve bu zihniyetin karşısına  dikilecektir ve bu kararlığımızı da her yerde gösteriyoruz" ifadesine yer verdi.

Altılı Masa ile ilgili henüz bir kararların olmadığını ifade eden HDP Milletvekili Sezai Temelli, "Altılı masanın adayının kim olacağı ve sonrasında ittifak güçlerin yani HDP'nin  nasıl bir tavır alacağı henüz kurullarda konuşulmuş bir şey değil, dolayısıyla kimi destekleyeceğiz kimi  desteklemeyeceğiz diye herhangi bir şey önümüze gelmiş değil, kurullarımız tartışmış değil. Dolayısıyla bugünden bu yanıtı vermemiz mümkün değil" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli