Ömer Çelik, İmamoğlu’nu suçladı: Alınması gereken en basit tedbir alınmadı

26-01-2022
Rûdaw
Etiketler AK Parti Ömer Çelik İmampğlu İBB Kar yağışı
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'u adeta esir alan kar yağışı ve sonrasında yaşanan ulaşım kriz hakkında İBB Başkanı Ekram İmamoğlu’nu suçlayarak, belediyenin  kar yağışı önceden bilİndiği halde gerekli önlemleri almadığı ve oluşan krizi yönetemediğini söyledi. 

Haftalık basın toplantısında konuşan Ömer Çelik, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi herkesi tedbire çağırırken bir tek kendisi tedbir almamış” dedi.

Çelik, parti genel merkezinde, İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışı ve son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Afetle mücadele ederken ortaya çıkan aksaklıkların, ortaya çıkan yanlışlıkların itiraf edilmesi yerine hükümete, AK Parti'ye ve sahada çalışan arkadaşlarına karşı bir suçlama kampanyasına dönüştürüldüğünü belirten Çelik, “Bütün bir yönetim zaafının pişkinlikle savunulmaya çalışılması karşısında doğrusu şunu söylemek gerekirse siyasi hayatımıza geçecek bir dönem birkaç gündür yaşanıyor” diye konuştu.

Afet dönemlerinin olağanüstü koordinasyon gerektirdiğini ve aksaklıklar yaşanabileceğini belirten Çelik, “Kamuoyuna açıklama yapmak yerine suçlayıcı, bütün bu felaketin üstünü örtmeye çalışan, yönetim felaketinin üstünü örtmeye çalışan bir yaklaşım var” dedi.

“Krize müdahale etmesi gereken araçlar kriz unsuru haline geldi”

Çelik, alınması gereken en basit tedbirlerin alınmadığını, İstanbul'da yüzbinlerce insanın mahsur kaldığını ve toplu taşımaya yönlendirildiğini ancak toplu taşıma araçlarında da zincir bulunmadığını belirtti. "Bu kar temizleme araçlarının zincirsiz bir şekilde nasıl savrulduğu, aslında krize müdahale etmesi gereken bu araçların herhangi bir şekilde zincir takılmadığı için kendisinin bir kriz unsuru haline geldiği görüldü" ifadelerini kullanan Çelik, şöyle konuştu:

"Daha da acısı krize müdahale etmesi gereken kar küreme araçlarından bir tanesi Belediye Başkanı'nın bir restoranda yemek yemesine eşlik ediyor, oradaki yolu açmak için seferber ediliyor. Şimdi bakın bütün bu tablo karşısındaki yönetim zaafını medeni ve makul bir dille herkesin siyasi safını İstanbullunun safında hizalayarak İstanbul'dan ve İstanbul'dan yana olarak vatandaşımızdan yana olarak, sokakta kalan vatandaşımızın gözünden bakarak değerlendirmesi gerekirken, ilk andan itibaren biz bu yönetim zaafını kimin üzerine nasıl yıkarız gibisinden bir kampanya ile karşı karşıya kalıyoruz. Arkasından bütün bu bilgilendirmeyi yapması gereken belediye görevlisinin yurt dışında olduğu gözüküyor. Üstelik olan bitene tepki gösteren vatandaşlarımıza 'trol' diyerek hakaret ederek bir kampanya yürütülüyor."

2017 yılında 1 metre 20 santimetrelik kar yağdığını, bu yıl ise 80-85 santimetre kar yağdığını hatırlatan Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

"2017'deki kar yağışı sırasında İstanbul'un Cadde ve sokaklarına 136 bin ton tuz dökülmüştür ve 539 ton solüsyon kullanılmış. Bu rakamlar ortada iken bugün İstanbul Belediyesinin açıkladığı, yetkililerin açıkladığı rakamlara göre Büyükşehir Belediyesinin 55 ton tuz ve 31 bin ton yaklaşık 2 tankerlik solüsyon dökülerek kriz karşısında açık bir zafiyet ortaya koyulmuş.”

“Kriz yönetimi değil bir yönetimsizliği söz konusu”

Ömer Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi karşımızda bırakın tedbir almamayı, krize dönük herhangi bir yol haritasından, herhangi bir fotoğraf çekiminden bile uzak bir tablo var. Ana arterlerin neresi olduğundan, hangi kilit noktaların kitleneceğinden, nerelere dönük tedbir alınması gerektiğinden uzak adeta başı boşluk içerisinde oradan oraya savrulan bir kriz yönetimi değil bir yönetimsizliği söz konusu. Bu şekildeki yönetimin bizatihi kendisi bir kriz oluşturmuş. Dolayısıyla bir koordinasyonun olmadığı görülüyor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sık sık 'Kurumları ayrıştırmayalım, koordinasyonu sağlayalım' diyorlar. Fakat İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi bütün bu koordinasyonun içerisinde bir kapasite ile İstanbul'a ve İstanbulluya sahip çıkan bir davranış biçimiyle var olmuyor bu son krizde görüldüğü gibi.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli