DEVA ve Gelecek liderleri bir araya geldi, gündem parlamenter sisteme dönüş

26-01-2022
Rûdaw
Etiketler DEVA Partisi Gelecek Partisi Parlamenter sistem
A+ A-

Haber Merkezi - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bugün bir araya geldi.  Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı.  

Ali Babacan, “Parlamenter sistem çalışmaları tamamlanmış durumda. 6 siyasi partinin bunu nasıl açıklayacağı belirlendikten sonra komisyonda oluşacak görüş birliği neyse biz de ona uyarız” dedi.

Görüşmenin ardından ilk sözü alan Ahmet Davutoğlu, "Parlamenter sistemde yaptığımız ortak çalışmalar meyvesini ortaya koydu. Bunun yanında oturacağı siyasal bağlamın topluma güven vermesi büyük önem taşıyor. Akşener'le, Uysal'la ve Kılıçdaroğlu ile görüştük” değerlendirmesini yaptı.

“Bu iktidar gittiğinde ülkeye kaos gelmeyecek”

Davutoğlu şöyle devam etti:

“İktidarın hatalarını ortaya koymak dışında, yönetilememek dışında ekonomik cehalet dışında ne yapacağımızı topluma nasıl güven vereceğimi konuşmamız gerekiyor. Bu görüşmelerimiz topluma güven oluşturmak bizim siyasi sorumluluğumuz. Son dönemde yaptığımız görüşmeler önem taşıyor bu açıdan. Parlamenter sistemde yaptığımız ortak çalışmalar meyvesini ortaya koydu. Bunun yanında oturacağı siyasal bağlamın topluma güven vermesi büyük önem taşıyor. Akşener'le, Uysal'la ve Kılıçdaroğlu ile görüştük. Sayın Babacan'a ve ekibine de teşekkür ediyorum. Türkiye her an seçime gidebilir. Oluşturulan iklim belli. Bu iktidar gittiğinde ülkeye kaos gelmeyecek. Toplumun bütününde güven hissi oluşacak. Son derece verimli ve güzel görüşmeler oluyor.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da şunları söyledi:

“Bundan sonra da istişarelerimiz devam edecek. Sayın Karamollaoğlu ile de görüşeceğiz. Gönül isterdi ki ülkenin cumhurbaşkanı da diğer parti liderleriyle bir araya gelebilsin. Ama kutuplaştırma isteyen iktidara karşı biz bir araya gelebiliyoruz ve güven verebiliyoruz mesajını verecek şekilde toplumda var olan karamsarlığı giderecektir.  Siyasi partiler arasındaki görüşmeleri anlamlı buluyoruz.  Daha önce açıkladım. İttifaklar ile ilgili herhangi bir kararımız yok. Bir süre sonra bir karar oluşturabiliriz. Hükümetin, bu zihniyetle hiçbir sorunu çözemeyeceğini bildiğimiz ve bunları üç yıl önceden fark ettiğimiz için yeni bir siyasi hareket başlattık… Parlamenter sistem çalışmaları tamamlanmış durumda. 6 siyasi partinin bunu nasıl açıklayacağı belirlendikten sonra komisyonda oluşacak görüş birliği neyse biz de ona uyarız.”

‘İmamoğlu’ tartışması

Açıklamaların ardından Davutoğlu ve Babacan gazetecilerin sorularını cevapladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun pazartesi gecesi yoğun kar yağışı sırasında bir balıkçı restoranında yemek yemesi ve ardından başlayan tartışmaların sorulması üzerine de Davutoğlu şu yanıtı verdi:

"Herhangi bir dış temsilci ile görüşmesinde bir sorun yoktur. Türkiye açık bir toplum olmak durumundadır. Bunun olağanüstü bir görüşme olarak sunulması doğru değil."

Babacan ise, "Kar yağışının İstanbul'a getirdiği sorunları hepimiz gördük. Bizim geçen sonbaharda açıkladığımız afet planımızda yerel yönetimlere hatta muhtarlara bile görev vermeyi söylüyoruz. Yerelde sağlam bir koordinasyon. Merkezi yönetimle yerel yönetim arasında çok ciddi bir problem var. Burada Ankaralılar ve İstanbullular sorun yaşıyor. Particilik bırakılacak. Yemek vs. hükümetin propagandası olarak görüyorum. Bizim Londra büyükelçimizde gider Londra'da görüşürüz. Bundan daha doğal bir şey yok. Propaganda makinesinin büyütmesi olarak görüyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli