Adana ikinci kez sallandı

25-07-2023
Etiketler Adana Kozan Deprem Deprem Destek Kredisi
A+ A-

Haber Merkezi - Sabah saatlerinde 5.5 şiddetinde bir depremle sarsılan Adana ikinci kez sallandı. 3 artçı deprem meydana geldi.  

Saat 10.57'de merkez üssü Kozan olan ve 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Adana'nın Kozan ilçesinde sabah 08.44'te 5,5 büyüklüğünde depremin ardından yaklaşık 15 dakika içerisinde 3 artçı deprem daha oldu.

3 artçı deprem daha

Depremin ardından Adana Kozan merkezli 3 artçı deprem daha meydana geldi.

AFAD’ın bildirdiğine göre merkez üssü Kozan olan saat 10.33 ile saat 10.48 arasında 3.5, 3.9 ve 4.4 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilk depremin ardından yaptığı açıklamada "Birkaç ahırın zarar gördüğü bilgisi var" ifadelerini kullandı. Adana Valisi Süleyman Elban da tüm Adanalılara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, "10 saniyenin üzerine sallandık, yıkılmış bina ihbarı gelmedi. Taramalarımız sürüyor" dedi.

AFAD Başkanı: Olumsuz bir durum yok

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Sezer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir." ifadesini kullandı

Hükümetten açıklama

Depreme ilişkin ise hükümet yetkililerinden art arda açıklama geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından ilgili kurumların, sahada gerekli çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız, sahada gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Rabb'im ülkemizi her türlü afetten korusun." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına devam ettiğini belirterek, "Şu ana kadar 112 Acil İhbar Hattı'na can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadesini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Adana Kozan'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz AFAD ile koordineli şekilde sahada çalışmalarına başladı. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli