Cumartesi Anneleri bininci hafta eylemi için Galatasaray Meydanı'nda

25-05-2024
Etiketler Cumartesi Anneleri Cumartesi İnsanları Faili meçhul cinayetler
A+ A-

Haber MerkeziCumartesi Anneleri, eylemlerinin bininci haftasında siyasi parti ve demokrasi güçlerinin katılımıyla İstanbul'da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın gözaltında kaybedilen ve katledilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995’ten bu yana sürdürdükleri adalet mücadelesi, bininci haftasına girdi.

 Bininci haftasında kitlesel yapılacak eylem nedeniyle, 2018’de 700’üncü hafta eyleminde polis bariyerleriyle kapatılan Galatasaray Meydanı’nın etrafındaki bariyerler kaldırılırken, alana başta Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları olmak üzere gelişler başladı.

Bininci hafta eylemine Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ile Cengiz Çiçek, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan’ın da katılıyor.  

Alana gelenler üzerinde Kürtçe Türkçe “Cumartesi Anneleri” yazılı önlükler giydi.

Cumartesi Anneleri meydana siyah bir örtü ve örtünün üzerine gözaltında katledilen ve kaybettirilenlerin fotoğrafları ile "1000 Hafta" yazısını yerleştirdi.

Aynı zamanda örtünün etrafına karanfiller de dizildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli